Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2007

Blog Action Day - Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος για τους Bloggers

blogaction

Πηγή: ΕΡΤ
Χιλιάδες ιστολόγια και εκατομμύρια χρήστες του διαδικτύου ενώνουν σήμερα τις δυνάμεις τους για να στρέψουν το παγκόσμιο ενδιαφέρον στην αντιμετώπιση περιβαλλοντικών προβλημάτων. H διαδικτυακή κινητοποίηση γίνεται στο πλαίσιο πρωτοβουλίας που έλαβε ένας μικρός πυρήνα bloggers ανακηρύσσοντας την 15η Οκτωβρίου ως ετήσια Blog Action Day.
Η κίνηση βρήκε ευρεία απήχηση διεθνώς και σήμερα χιλιάδες blogs βρίσκονται "συντονισμένα" δημοσιεύοντας τις γνώμες τους και καλώντας άπαντες σε μια ανοιχτή ανταλλαγή απόψεων για το φλέγον ζήτημα της προστασίας του πλανήτη και κατ' επέκταση του μέλλοντος ολόκληρης της ανθρωπότητας.
Στη συζήτηση μετέχει και ο επίτροπος Περιβάλλοντος, Σταύρος Δήμας, ο οποίος θα δώσει το παρών μέσα από μία ανοιχτή για το κοινό διαδικτυακή συνομιλία στο ιστολόγιο του στη διεύθυνση http://blogs.ec.europa.eu/dimas/ . Η συζήτηση θα διεξαχθεί μεταξύ 14.00 και 17.00, στην αγγλική, τη γαλλική, τη γερμανική και την ελληνική γλώσσα.
"Η διεθνής ημέρα δράσης Blog Action Day αποτελεί εξαίρετη πρωτοβουλία, η οποία θα συμβάλει στην ευαισθητοποίηση του κοινού στα σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και στη συμβολή των πολιτών της Ευρώπης και των άλλων ηπείρων στην εξεύρεση λύσεων. Αυτός είναι ο στόχος και του δικού μου ιστολογίου. Προσβλέπω σε μια ζωηρή διαδικτυακή συνομιλία με μεγάλη συμμετοχή", δήλωσε ο κ. Δήμας.
Μέχρι στιγμής, στη διαδικτυακή συνομιλία έχουν εγγραφεί πάνω από 10.800 ιστολόγια (blogs), κάτι που αντιστοιχεί σε περισσότερους από 8,5 εκατομμύρια χρήστες του διαδικτύου.
Άντε και του χρόνου

3 Σχόλια:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Λεω και εγω...δεν θα προβληθει κανενας με αυτη τη κινηση????

What'sNew είπε...

Σεβαστή η άποψη σου. Ο καθένας μπορεί να το δει από τη δική του οπτική γωνία. Εγώ δεν το βλέπω έτσι.

H ellikh fush prin kai meta thn katastrofh είπε...

ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ «ΜΑΣ» ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ Όλοι όσοι ασχολούμαστε με την εικόνα παρακολουθήσαμε από κοντά την καταστροφή σε οικολογικό, ανθρώπινο, οικονομικό, πολιτιστικό επίπεδο. Την παρακολουθήσαμε αλλιώτικα από άλλες φορές γιατί συνέβη στο σπίτι μας, στα μέρη που γνωρίζαμε, εκεί που μεγαλώσαμε… Είναι σημαντικό να μην ξεχάσουμε μπαίνοντας στην καθημερινότητά μας αυτό που έγινε φέτος το καλοκαίρι. Για να το εμποδίσουμε να επαναληφθεί όσο περνάει από το χέρι μας.

Η ΙΔΕΑ
Η παραγωγή μιας διαδραστικής ομαδικής έκθεσης φωτογραφίας. Οι επισκέπτες θα μπορούν να γράφουν τη γνώμη τους, τις σκέψεις τους, τα συναισθήματά τους γύρω από τις φωτογραφίες. Η κάθε φωτογραφία δεν θα φέρει το όνομα του δημιουργού της, τα ονόματα των φωτογράφων θα αναγραφούν συγκεντρωτικά. ΤΟ

ΘΕΜΑ
Η ελληνική φύση, πριν και μετά την καταστροφή.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ
Στην έκθεση μπορεί κανείς να φέρει φωτογραφίες (ρεπορτάζ ή και τοπίου) από τις πυρκαγιές, από καμένα τοπία, από τα δάση όπως ήταν πριν την καταστροφή αλλά και φωτογραφίες αναμνηστικές που δείχνουν πως κάθε ένας από τους φωτογράφους έζησε τα μέρη αυτά σε προσωπικό χρόνο, σε ένα πικνικ, σε μια εκδρομή ή φτιάχνοντας τον πρώτο του χιονάνθρωπο στη Πάρνηθα. Οτιδήποτε θέλετε, αρκεί οι φωτογραφίες να αφορούν τα μέρη που κάηκαν το καλοκαίρι.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
Η συμμετοχή είναι εθελοντική. Ο κάθε φωτογράφος επιλέγει τις φωτογραφίες του.

ΥΛΙΚΟ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ
Χαρτί αφίσας ή φωτοτυπίας. Οποιοδήποτε άλλο υλικό είναι δεκτό με δική σας ευθύνη μιάς και οι φωτογραφίες μπορεί να καταστραφούν από τις παρεμβάσεις των θεατών. Ο κάθε φωτογράφος επιβαρύνεται το κόστος της εκτύπωσης και τη φροντίδα για τη μεταφορά και τοποθέτησή τους. Αριθμός φωτογραφιών από 1 έως 5. Μέγεθος ελεύθερο.

ΕΚΘΕΣΙΑΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Η έκθεση θα στεγαστεί στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης Φωκίωνος Νέγρη 42, από 10 μέχρι 17 Δεκεμβρίου 2007. (φωτογραφίες χώρου διαθέσιμες στα mail επικοινωνίας).

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ
Ο κάθε φωτογράφος θα φέρει και θα τοποθετήσει ο ίδιος τις φωτογραφίες του, τη Δευτέρα 10 και Τρίτη 11 Δεκεμβρίου από 07:00 μέχρι 20:00.
(σημ. επιθυμώντας και έχοντας σχεδόν εξασφαλίσει τηλεοπτική κάλυψη της ανάρτησης των έργων, είναι σημαντικό να υπάρχει παρουσία όσο το δυνατόν περισσότερων συμμετεχόντων νωρίς το πρωί, για να κοινοποιηθεί η προσπάθεια μέσω πρωινών ενημερωτικών εκπομπών, του είδους «Πρώτη Γραμμής ΝΕΤ)
Προσοχή!!! Δεν θα υπάρξουν άλλες ημέρες για την τοποθέτηση των έργων.

ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα οργανωθούν συζητήσεις για τις πυρκαγιές, τα δάση και το περιβάλλον, με τη συμμετοχή περιβαλλοντολόγων και πολιτών. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση παρακαλώ επικοινωνήστε με τα παρακάτω emails:
Στεφανία Μιζάρα: mizar@otenet.gr Αθηνά Καζολέα: akazolea@yahoo.co.uk

Ομάδα Διοργάνωσης Αθηνά Καζολέα Νικάνδρη Κουκουλιώτη Μαριλένα Σταφυλίδου Λουίζα Γκουλιαμάκη Στεφανία Μιζάρα