Δευτέρα 28 Μαΐου 2007

Καταστροφικό το Norton Antivirus

Εκατομμύρια υπολογιστές στην Κίνα έπαψαν να λειτουργούν μετά την εγκατάσταση ενημέρωσης...του γνωστού προγράμματος καταπολέμησης ηλεκτρονικών ιών Norton Antivirus.
Η ενημέρωση διέγραψε μερικούς κρίσιμους κώδικες της κινεζικής έκδοσης του λειτουργικού συστήματος Windows/XP, κάνοντας αδύνατη την επανέναρξη των υπολογιστών. Το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua ανέφερε ότι επηρεάστηκαν εκατομμύρια υπολογιστές. Το πρόβλημα παρουσιάστηκε την περασμένη Παρασκευή και η Νόρτον αντέδρασε την ακόλουθη Δευτέρα. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι δεν προτίθεται να αποζημιώσει τους παθόντες.
Η ζημιά δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί από το μέσο χρήστη. Απαιτείται η κλήση ειδικού για να αντικαταστήσει τους χαμένους κωδικούς από τον αρχικό δίσκο εγκατάστασης.
Σημείωση : Το συγκεκριμένο πρόγραμμα μου έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα στο παρελθόν. Επιπλέον είναι υπερβολικά βαρύ για το σύστημα. Προσωπικά εγώ χρησιμοποιώ το ESET NOD32.

Πηγή : eportal.gr

iPod και Windows Vista

Απ' ότι φαίνεται ο πόλεμος Apple και Microsoft τους τελευταίου μήνες έχει ενταθεί. Οι δύο αντίπαλες εταιρίες άρχισαν να επιτίθονται απροκάλυπτα η μία στην άλλη. Αυτό εμάς μπορεί να μην μας ενδιαφέρει, αλλά η έλλειψη συνεργασίας των δύο εταιριών έχει αντίκτυπο και σε εμάς.
Τον περασμένο Ιανουάριο η Microsoft κυκλοφόρησε τα Windows Vista. Ενώ έχουν περάσει 4 μήνες από τότε, η Apple δεν έχει κυκλοφήσει ακόμα αναβαθμισμένη έκδοση του iTunes με υποστήριξη Windows Vista. Τον Φεβρουάριο η Apple είχε ανακοινώσει ότι τις επόμενες εβδομάδες θα λύσει το πρόβλημα της συμβατότητας των iPod με τα Vista αλλά δεν φανταζόμασταν ότι εννοούσε 16+ εβδομάδες.
Από την μεριά της η Microsoft, εδώ και 4 μήνες δεν έχει διορθώσει προβλήματα των Vista ως προς την ασφαλή κατάργηση των iPod.
Η άρχή όμως έγινε! Η Microsoft πρόσφατα εξέδωσε το patch KB936824 το οποίο υπόσχεται ότι λύνει τα προβλήματα των κατόχων iPod. Ελπίζουμε να υπάρχει ανταπόκριση και από την μεριά της Apple.

Τα βραβεία του Φεστιβάλ Καννών 2007


Το επετειακό Φεστιβάλ Καννών (που φέτος συμπλήρωσε τα 60 χρόνια) έλαβε τέλος. Η κριτική επιτροπή, με πρόεδρο τον Στίβεν Φρίαρς, ανακοίνωσε τα αποτελέσματα :

Ο Χρυσός Φοίνικας του Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών απενεμήθη στην ταινία "4 μήνες, 3 εβδομάδες και 2 ημέρες" του Ρουμάνου σκηνοθέτη Κρίστιαν Μουντζίου, το βραβείο παρέδωσε η Τζέιν Φόντα.

Το Μέγα Βραβείο, που είναι η μεγαλύτερη διάκριση μετά το Χρυσό Φοίνικα, πήρε η ταινία "Το δάσος που θρηνεί" της Γιαπωνέζας Ναόμι Καβάζε.

Το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής απενεμήθη εξίσου στην ταινία κινουμένων σχεδίων "Περσέπολις" των Μαριάν Σατράπι και Βενσάν Παρονό και στην ταινία "Σιωπηλό Φως" του Κάρλος Ρεϊγάδας.

Το βραβείο Σκηνοθεσίας έλαβε η ταινία γαλλικής παραγωγής του αμερικανού Τζούλιαν Σνάμπελ "Το Σκάφανδρο και η Πεταλούδα".

Το βραβείο Σεναρίου απενεμήθη στην ταινία "Η άκρη του ουρανού" του Τουρκοβερολινέζου Φατίχ Ακίν.

Το βραβείο Ανδρικής ερμηνείας απενεμήθη στον Ρώσο Κονσταντίν Λαβρεονένκο για το ρόλο του στην ταινία "Η εξορία" του συμπατριώτη του Αντρέι Ζβιαγκίντσεφ.

Το βραβείο Γυναικείας ερμηνείας πήρε η νοτιοκορεάτισα Τζονγκ Γέονγ-Τζέον για το ρόλο της στην ταινία "Secret Sunshine" του συμπατριώτη της Λι Τσανγκ-Ντονγκ.

Το Βραβείο των 60 χρόνων του Φεστιβάλ πήρε η ταινία "Paranoid Park" του Αμερικανού Γκας Βαν Σαντ πήρε

Το βραβείο Χρυσής Κάμερας απενεμήθη στην ταινία "Οι μέδουσες" του Ισραηλινού Έτγκαρ Κέρετ και Ειδική μνεία στην ταινία "Control" του Αντον Κόρμπιν.

Κυριακή 27 Μαΐου 2007

Δεν τον έχουμε μόνο εμείς χεσμένο!

Τώρα τον έχουν και τα ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΑ

Γειά στον Κώλο τους!!!

Ποδήλατο με "μπούρκα"

Το Ιράν θα κατασκευάσει ειδικά "ισλαμικά ποδήλατα" για γυναίκες, που θα καλύπτουν το σώμα, γράφουν εφημερίδες στην Τεχεράνη.
"Τα ποδήλατα αυτά θα αποτελούνται από ένα κουβούκλιο που θα καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του σώματος της ποδηλάτισσας" σημειώνει η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Ιράν.
"Το σχέδιο αυτό έχει στόχο να ενθαρρύνει τις γυναίκες να ασχοληθούν με τα σπορ" δήλωσε στην εφημερίδα η Ελαχέχ Σοφαλί , εκ των πρωτεργατών του προγράμματος.
Η Φαεζέχ Χασεμί ,κόρη του πρώην προέδρου Αλί Ακμπάρ Χασεμί Ραφσαντζανί ,είχε διατελέσει στη δεκαετία του 90 στέλεχος της ιρανικής Ολυμπιακής Επιτροπής και είχε ενθαρρύνει τότε την ποδηλασία των γυναικών,αλλά οι συντηρητικοί θρησκευτικοί ηγέτες είχαν καταδικάσει την κίνηση αυτή.
Οι ιρανές έχουν πάντως το δικαίωμα να χρησιμοποιούν μοτοσυκλέτα.

Ο Paul Newman εγκαταλείπει την ηθοποιία

Ο διάσημος Αμερικανός ηθοποιός Paul Newman ανακοίνωσε το Σάββατο ότι δεν πρόκειται στο εξής να παίξει σε νέες ταινίες, τονίζοντας ότι στα 82 του χρόνια είναι πλέον πολύ γέρος για να μπορεί να εργαστεί όπως θα ήθελε.
"Δεν μπορώ πλέον να εργάζομαι στο επίπεδο που θα επιθυμούσα" τόνισε ο Newman, ένα από τα "ιερά τέρατα" του Hollywood, σε συνέντευξή του στο δίκτυο ABC.
Ο διάσημος ηθοποιός, δήλωσε επίσης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του ότι "αρχίζεις να χάνεις τη μνήμη σου ,την εμπιστοσύνη σου, την επινόηση. Πενήντα χρόνια είναι αρκετά".
Στα σχεδόν 55 χρόνια της καριέρας του, ο Paul Newman έπαιξε σε 75 ταινίες και τιμήθηκε τρεις φορές με το βραβείο Oscar, ένα για το σύνολο της προσφοράς του στην 7η τέχνη το 1986, ένα Oscar πρώτου ανδρικού ρόλου για το "Χρώμα του χρήματος" τον επόμενο χρόνο και άλλο ένα χρυσό αγαλματίδιο το 1994 για την φιλανθρωπική του δράση.

Πέμπτη 24 Μαΐου 2007

Ακούστε αυτό το τραγούδι

Ακούστε ένα τραγούδι που βρήκα πρόσφατα. Μου άρεσε πολύ από την πρώτη φορά που το άκουσα. Είναι από ένα τούρκικο συγκρότημα που λέγεται "Duman". Το τραγούδι λέγεται "aman aman"


Ελπίζω να σας άρεσε.

Τετάρτη 23 Μαΐου 2007

Πράσινος Συναγερμός

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Γκι-Μουν, η βιοποικιλότητα του πλανήτη χάνεται με πρωτοφανή ρυθμό. Βασικές αιτίες είναι η αποψίλωση των δασών, η αποστράγγιση των υγροτόπων, η ρύπανση και τις τελευταίες δεκαετίες η αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη. Σύμφωνα πάλι με τον Μπαν, κάθε ώρα που περνάει τρία είδη ζώων και φυτών εξαφανίζονται, κάθε μέρα 150 είδη και κάθε χρόνο 18000-55000 είδη. Ο ρυθμός εξαφάνισης αυξάνεται έως και 1000 φορές πάνω από το φυσικό επίπεδο.
Τα καταγεγραμμένα είδη που βρίσκονται στην "κόκκινη λίστα" που εκδίδει η World Conservation Union περιλαμβάνει μέχρι στιγμής μόλις 784 είδη. Η WCU αναφέρει ότι στο 27% των διαφόρων θηλαστικών της Ευρώπης οι πληθυσμοί συνεχώς μειώνονται, συγκριτικά με 8% που παρουσιάζουν αύξηση.
Τα είδη που αντιμετωπίζουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο εξαφάνισης είναι ο ιβηρικός λυγξ με πληθυσμό να έχει φτάσει τα 150 άτομα και η μεσογειακή φώκια τα 350-450 άτομα.

Ελληνική Φιλοξενία!!!

Ένας 54χρονος Βρετανός, οπαδός της Λίβερπουλ, έφτασε στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" και πήρε ταξί για να πάει στο ξενοδοχείο Μάτι όπου θα διέμενε με την οικογένειά του. Ο 54χρονος ήρθε στην Ελλάδα για να παρακολουθήσει από κοντά τον τελικό του Champions League αλλά και για να κάνει διακοπές με την οικογένειά του. Φτάνοντας στο ξενοδοχείο ο οδηγός του ταξί του ζήτησε 95€ για την διαδρομή! Ο 54χρονος αρνήθηκε να πληρώσει αυτό το ποσό και ζήτησε βοήθεια από τους υπαλλήλους του ξενοδοχείου. Στο διάστημα αυτό, ο ταξιτζής βρήκε την ευκαιρία και διέφυγε έχοντας στο πορτ παγκάζ τoυ, τις αποσκευές των πελατών. Μέσα στις αποσκευές υπήρχαν 200 λίρες και τα εισιτήρια του τελικού. Η τροχαία της Αγίας Παρασκευής αναζητεί τον ασυνείδητο (τουλάχιστον!) οδηγό. Τον τελευταίο καιρό ακούμε αρκετά συχνά τέτοια περιστατικά να γίνονται. Κυρίως κατά την διάρκεια μεγάλων γεγονότων όπως ήταν και οι ολυμπιακοί αγώνες. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε τις επιπτώσεις και την σοβαρότητα αυτών των περιστατικών και να τα αντιμετωπίσουμε επίσης ως σοβαρά. Δεν πρέπει να καθυσηχαζόμαστε λέγοντας απλά ότι αυτά είναι εξαιρέσεις. Σύμφωνα με έρευνα ένας ευχαριστημένος τουρίστας θα το πει σε 2 άτομα και ένας δυσαρεστημένος σε 9 άτομα. Η αρνητική διαφήμιση έχει μεγαλύτερο συντελεστή διάδοσης!

Δευτέρα 21 Μαΐου 2007

1η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης

H 1η Μπιενάλε της Θεσσαλονίκης "ανοίγει" τις πύλες της στο κοινό στους 26, συνολικά, χώρους της πόλης, σήμερα 21 Μαΐου.Στο τετράμηνο που θα διαρκέσει η διοργάνωση, στη Θεσσαλονίκη θα βρεθούν 160 καλλιτέχνες από 37 χώρες του κόσμου παρουσιάζοντας τα έργα τους (ζωγραφικά, γλυπτά, εγκαταστάσεις κ.α) σε συνολικά 27 εκθέσεις - δράσεις.Υπό τον τίτλο "Ετεροτοπίες", φράση δανεισμένη από διάλεξη του Μισέλ Φουκό, η 1η Μπιενάλε της Θεσσαλονίκης εγκαινιάζεται τη Δευτέρα 21 Μάιου και θα διαρκέσει ως τα τέλη Σεπτεμβρίου.Οι τρεις βασικές μεγάλες εκθέσεις του κεντρικού προγράμματος θα αναπτυχθούν στην Αποθήκη Γ και Β1 στο Λιμάνι, το Μουσείο Βυζαντινού πολιτισμού, τη Μονή Λαζαριστών και το Γενί Τζαμί.Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται συνάντηση, στις 23 Μαΐου, με θέμα τη διεύρυνση του θεσμού των Μπιενάλε και τη συμβολή τους στο διεθνή εικαστικό χάρτη, συνέδριο για την "Ετεροτοπία στις τέχνες", στις 22 και 23 Σεπτεμβρίου, η "Παιδική Μπιενάλε", σειρά παραλλήλων εικαστικών εκδηλώσεων και συμμετοχών.Τιμώμενος καλλιτέχνης στη νεότευκτη Μπιενάλε της Θεσσαλονίκης θα είναι η εικαστικός Λήδα Παπακωνσταντίνου που θα συμμετάσχει με ένα πρωτότυπο έργο της που φέρει τον τίτλο "Εις το όνομα".

Αργήσατε έστω και μία μέρα να πάτε στην δουλειά σας; Την πατήσατε!

Ο 63χρονος Πακιστανός Μοχάμαντ Ναζίερ δεν άργησε ούτε μία μέρα να πάει στην δουλειά του! Ο Μοχάμαντ Ναζίερ δουλεύει ως κηπουρός στο Εμιράτο τα τελευταία 28 χρόνια. Ο Κυβερνήτης του Ντουμπάι για να τον ανταμείψει γι' αυτήν του την συνέπεια τον επιβράβευσε με το χρηματικό ποσό των 50.000 ντιράμ (13.600€). Το ποσό αυτό ισοδυναμεί με 49 μισθούς του Μοχάμαντ Ναζίερ. Ο ίδιος δήλωσε "Είχα αναγκαστεί να πάρω κάποια δάνεια για να πληρώσω για τους γάμους και την εκπαίδευση των παιδιών μου. Τώρα θα ξεπληρώσω τα χρέη μου και θα κρατήσω και κάποια χρήματα για το μέλλον", "Το βραβείο αυτό σημαίνει πολλά για μένα". Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι ο Ναζίερ στα 28 χρόνια που δουλεύει στον Δήμο του Ντουμπάι έχει πάρει μόνο μια φορά άδεια για να υποβληθεί σε εγχείρηση!
Η δικαίωση έρχεται στο τέλος!

Όταν τα συναισθήματα παίζουν κρυφτό…

Μια μέρα συγκεντρώθηκαν σε κάποιο μέρος της γης όλα τα συναισθήματα και όλες οι αξίες του ανθρώπου. Η Τρέλα αφού συστήθηκε 3 φορές στην Ανία της πρότεινε να παίξουν κρυφτό. Το Ενδιαφέρον σήκωσε το φρύδι και περίμενε να ακούσει ενώ η Περιέργεια χωρίς να μπορεί να κρατηθεί ρώτησε: 'Τι είναι το κρυφτό; Ο ενθουσιασμός άρχισε να χορεύει παρέα με την Ευφορία και η Χαρά άρχισε να πηδάει πάνω κάτω για να καταφέρει να πείσει το Δίλημμα και την Απάθεια την οποία δεν την ενδιέφερε ποτέ τίποτα, να παίξουν κι αυτοί. Αλλά υπήρχαν πολύ που δεν ήθελαν να παίξουν: Η Αλήθεια δεν ήθελε να παίξει γιατί ήξερε ότι ούτως ή άλλως κάποια στιγμή θα την αποκάλυπταν, η Υπεροψία έβρισκε το παιχνίδι χαζό και η Δειλία δεν ήθελε να ρισκάρει. 'Ένα, δύο, τρία, άρχισε να μετράει η Τρέλα. Η πρώτη που κρύφτηκε ήταν η Τεμπελιά. Μιας και βαριόταν κρύφτηκε στον πρώτο βράχο που συνάντησε. Η Πίστη πέταξε στους ουρανούς και η Ζήλια κρύφτηκε στην σκιά του Θριάμβου ο oποίος με την δύναμη του κατάφερε να σκαρφαλώσει στο πιο ψηλό δέντρο. Η Γενναιοδωρία δεν μπορούσε να κρυφτεί γιατί κάθε μέρος που έβρισκε της φαινόταν υπέροχο μέρος για να κρυφτεί κάποιος άλλος φίλος της οπότε την άφηνε ελεύθερη. Και έτσι η Γενναιοδωρία κρύφτηκε σε μια ηλιαχτίδα. Ο Εγωισμός αντιθέτως βρήκε αμέσως κρυψώνα ένα καλά κρυμμένο και βολικό μέρος μόνο για αυτόν. Το Ψέμα πήγε και κρύφτηκε στον πάτο του ωκεανού. Το Πάθος και ο Πόθος κρύφτηκαν μέσα σε ένα ηφαίστειο. Ο Έρωτας δεν είχε βρει ακόμη κάπου να κρυφτεί. Έβρισκε όλες τις κρυψώνες πιασμένες, ώσπου βρήκε ένα θάμνο από τριαντάφυλλα και κρύφτηκε εκεί.....1000, μέτρησε η Τρέλα και άρχισε να ψάχνει. Την πρώτη που βρήκε ήταν η Τεμπελιά αφού δεν είχε κρυφτεί και πολύ μακριά. Μετά βρήκε την Πίστη που μίλαγε στον ουρανό με τον Θεό για θεολογία. Ένιωσε τον ρυθμό του Πόθου και του Πάθους στο βάθος ηφαιστείου και αφού βρήκε την Ζήλια δεν ήταν καθόλου δύσκολο να βρει και τον Θρίαμβο. Βρήκε πολύ εύκολα το Δίλημμα που δεν είχε ακόμη αποφασίσει που να κρυφτεί. Σιγά-σιγά τους βρήκε όλους εκτός από τον Έρωτα. Η Τρέλα έψαχνε παντού, πίσω από κάθε δένδρο, κάτω από κάθε πέτρα, σε κάθε κορφή βουνού, μα τίποτα. Όταν ήταν σχεδόν έτοιμη να τα παρατήσει βρήκε ένα θάμνο από τριαντάφυλλα και άρχισε να τον κουνάει νευρικά ώσπου άκουσε ένα βογκητό πόνου. Ήταν ο Έρωτας που τα αγκάθια από τα τριαντάφυλλα του είχαν πληγώσει τα μάτια. Η Τρέλα δεν ήξερε πως να επανορθώσει, έκλαιγε, ζήταγε συγνώμη και στο τέλος υποσχέθηκε να γίνει ο οδηγός του Έρωτα. Κι έτσι από τότε ο Έρωτας είναι πάντα τυφλός και η Τρέλα πάντα τον συνοδεύει...

Κυριακή 20 Μαΐου 2007

Windows Vista Service Pack 1 σύντομα...

Τελικά, παρ' όλες τις φήμες που είχαν διαρρεύσει για μη ύπαρξη και μελλοντική διάθεση του SP1 για τα Windows Vista, φαίνεται οτι το τελευταίο θα είναι διαθέσιμο στους χρήστες των νέων Windows. Πιο συγκεκριμένα, οι άνθρωποι του site Winfuture.de "κατάφεραν" να πάρουν μια γρήγορη φωτογραφία ενος υπολογιστή που έτρεχε τα Windows Vista SP1. To περιστατικό συνέβη στο συνέδριο WinHEC που διοργανώνεται αυτή την εβδομάδα στο Los Angeles.Eπίσης, σε ενα slide του PowerPoint, που αφορούσε μια συζήτηση με τίτλο "The Future of Input", υπήρχε και εκεί αναφορά στο SP1 για Vista.Mετά από όλες αυτές τις συζητήσεις και απόψεις σχετικά με το αν θα υπάρξει ή όχι SP1 ή αν η Microsoft θα προτιμήσει να διαθέσει τα updates μέσω του Windows Update, φαίνεται πως το τοπίο άρχισε να ξεκαθαρίζει.
Δείτε τις εικόνες εδώ.

Πηγή: ZDNet.com

Η Microsoft εξαγοράζει εταιρεία διαδικτυακών διαφημίσεων

Κορυφώνοντας τον πυρετό των εξαγορών στο χώρο των online διαφημίσεων, η Microsoft ανακοίνωσε αργά την Παρασκευή ότι αγοράζει το πρακτορείο aQuantive Inc. για έξι δισ. δολάρια σε μετρητά.
H συμφωνία κλείνει έναν μήνα πυρετώδους δραστηριότητας στο χώρο των κερδοφόρων διαδικτυακών διαφημίσεων, που ξεκίνησε τον Απρίλιο με την εξαγορά της DoubleClick από την Google για 3,1 δισ. δολάρια. Λίγο αργότερα ακολούθησε η Yahoo, που εξαγόρασε το 80% της Right Media Inc. για 680 εκατ. δολάρια.
Η aQuantive θα μπορούσε να βοηθήσει το τμήμα διαδικτυακών διαφημίσεων της Microsoft, το οποίο υστερεί σε έσοδα σε σχέση με τις Google και Yahoo. Η Microsoft σήμερα διανέμει online διαφημίσεις κυρίως στους δικούς της δικτυακούς της τόπους, όπως το MSN, και όχι σε τρίτους. Η aQuantive έχει αναπτύξει δική της τεχνολογία για τη διανομή ξένων καταχωρήσεων σε συνεργαζόμενους δικτυακούς τόπους, ενώ παράλληλα διατηρεί και το διαφημιστικό πρακτορείο Avenue A / Razorfish, το οποίο δημιουργεί και πουλάει ψηφιακές διαφημίσεις.
Η Google είναι μακράν η κορυφαία υπηρεσία διαφημίσεων κειμένου, οι οποίες εμφανίζονται μαζί με τα αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησης, ενώ με την εξαγορά της DoubleClick επεκτείνεται τώρα στη διανομή διαφημίσεων με γραφικά.
Η αγορά των διαδικτυακών διαφημίσεων αναμένεται να αναπτυχθεί φέτος κατά 30%, πολύ περισσότερο από ό,τι άλλες μορφές διαφήμισης.
Πηγή: in.gr

Σάββατο 19 Μαΐου 2007

Ήχοι της γης

Οι χρήστες του Google Earth σύντομα θα έχουν την δυνατότητα να ακούνε ήχους από τις τοποθεσιες που επισκέπτονται. Η εταιρία Wild Sanctuary από την καλιφόρνια έχει δημιουργήσει μια βάση δεδομένων με καταγεγραμμένους ήχους συνολικής διάρκειας 3500 ωρών από διάφορα μέρη του κόσμου. Ο διευθυντής της Wild Sanctuary, Bernie Krause, ασχολείται με την συλογή ήχων απ' όλο τον κόσμο τα τελευταία 40 χρόνια. Η Google Earth βρίσκεται σε συννενόηση με την παραπάνω εταιρία για την ενσωμάτωση των ήχων αυτών στο πρόγραμμά της.
Η εφαρμογή της θα γίνεται καθώς ο χρήστης του Google Earth αποφασίζει να εστιάσει σε κάποιο σημείο. Τότε θα εμφανίζεται η επιλογή να ακούσει δείγματα ήχου από την συγκεκριμένη τοποθεσία. Έτσι ανάλογα με την επιλογή του χρήστη και το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται θα ακούγεται και ο ανάλογος ήχος. Αν για παράδειγμα "επισκεφτεί" την κεντρική πλατεία της Νέας Υόρκης την περίοδο αλλαγής του χρόνου θα ακούγεται ο ήχος των πυροτεχνημάτων και του συγκεντρωμένου πλήθους από την περσυνή εκδήλωση. Αν όμως ο χρήστης εστιάσει πάνω σε κάποιο φάρο, μπορεί να ακούγεται ο ήχος των κυμάτων που χτυπάνε πάνω στα βράχια.

4η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Στιγμιότυπα της έκθεσης:



Η έκθεση θα λειτουργεί μέχρι αύριο το βράδυ στις 9 στον εκθεσιακό χώρο της Helexpo στα περίπτερα 13, 14 και 15. Στην έκθεση συμμετέχουν 47 χώρες και 400 εκδότες. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

Πέμπτη 17 Μαΐου 2007

Ο Roman Polanski σκηνοθετεί την "Πομπηία"

Ο βραβευμένος με όσκαρ σκηνοθέτης Ρομάν Πολάνσκι ετοιμάζει την νέα του ταινία με θέμα την Πομπηία, την πόλη που θαύτηκε κάτω από την λάβα του Βεζούβιου το 79π.χ. Κεντρικός ήρωας της ταινία είναι ο νεαρός μηχανικός Μάρκος Ατίλιος, υπεύθυνος του τεράστιου υδραγωγείου που φέρνει νερό σε εννέα πόλεις του κόλπου της Νάπολης.
Η ταινία βασίζεται στο μπεστ σέλερ του Βρετανού συγγραφέα Ρόμπερτ Χάρις και τους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα ενσαρκώσουν ο Orlando Bloom και η Scarlett Johansson. τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν τον ερχόμενο Αύγουστο και θα διαρκέσουν πέντε μήνες.

Παραγωγικοί αλλά Χαμηλόμισθοι!!!

Σύμφωνα με την έρευνα της Eurostat ο μέσος μισθός των Ελλήνων είναι περίπου ο μισός από τον μέσο μισθό των Ευρωπαίων πολιτών και το 41% του μέσου μισθού των Γερμανών πολιτών. Πιο συγκεκριμένα, ο μέσος μισθός στην Ελλάδα είναι 1195€ (πολύς δεν σας φαίνεται;), στη Δανία 3192€ και στη Γερμανία 2861€.
Και αν κάποιοι σκεφτήκατε ότι το αξίζουμε αφού είμαστε τεμπέληδες, θα σας πω το εξής: η παραγωγικότητα των Ελλήνων εργαζομένων είναι στο επίπεδο του μέσου Ευρωπαίου. Αν πάλι σκεφτήκατε ότι έχουμε πολλές αργίες, θα σας πω ότι έχουμε μία ή δύο μέρες περισσότερες από την Γερμανία.
Καμιά άλλη δικαιολογία; Καμία!

Κυριακή 13 Μαΐου 2007

Το νέο ντοκιμαντέρ του Μάικλ Μουρ "Sicko"

Για τις ανάγκες του ντοκιμαντέρ "Sicko", τον περασμένο Μάρτιο, Ο Μάικλ Μουρ μαζί με 10 επιζώντες της 11ης Σεπτεμβρίου, με αναπνευστικά προβλήματα, μεταβαίνουν στην Κούβα χωρίς ειδική άδεια, για να υποβληθούν σε θεραπεία. Ως γνωστόν, οι Αμερικανοί πολίτες για να ταξιδέψουν στην Κούβα, πρέπει να υποβάλουν αίτηση και να λάβουν την ειδική άδεια. Ο Μάικλ Μουρ καυστικός όπως πάντα, σχολιάζει με τον δικό του τρόπο το αμερικανικό σύστημα υγείας και το κατά πόσον λειτουργεί ισότιμα σε όλους τους πολίτες (μήπως να γυρίσουμε και εμείς κανένα τέτοιο ντοκιμαντέρ;). Σκοπός του σκηνοθέτη είναι να αποδείξει ότι το σύστημα υγείας του Κάστρο είναι καλύτερο από της Αμερικής, της πιο πλούσιας χώρας του κόσμου. Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στις 19 Μαΐου στο Φεστιβάλ των Καννών. Ο Μάικλ Μουρ ταράζει για ακόμα μια φορά τα νερά μετά τα ντοκιμαντέρ "Ακήρυχτος πόλεμος", "Fahrenheit 9/11" και τις εκφραστικές επιθέσεις εναντίον του George Bush στην τελετή των Oscar το 2003.
Εν αναμονή της ταινίας και των αντιδράσεων...

Σάββατο 12 Μαΐου 2007

Eurovision - Eurotrela 2007

Τα τελευταία νέα της Eurovision σε τίτλους:

  • Διπλωματικό επεισόδιο δημιούργησε η εκφώνηση των Σκοπίων ως Μακεδονία από την παρουσιάστρια Μαρία Μπακοδήμου. Δηλώσεις για το θέμα κάνανε όλοι οι τηλεοπτικοί παρουσιαστές-panelάδες, οι ειδικοί eurovisioλόγοι, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος (!) και φυσικά ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης (όλε!)
  • Ο αποκλεισμός της Κύπρου από τον τελικό δημιούργησε απογοήτευση και γκρίνια στο πανελλήνιο
  • Μετά την λήξη του ημιτελικού την Πέμπτη, ηρέμησε το σκυλί του Βασίλειου Κωστέτσου από την μελαγχολία και τους εμετούς που το ταλανίζανε τις τελευταίες ημέρες
  • Σύμφωνα με τα προγνωστικά, στήθος με στήθος παλεύουν οι Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και Βασίλειος Κωστέτσος για τον τίτλο του μεγαλύτερου Γκαντέμη
  • Για περισσότερο κιτς συντονιστείτε σήμερα το βράδυ στις 10 στην ΝΕΤ
Σημείωση:
Εύχομαι να περάσετε καλά το βράδυ (καλά σχόλια!), καλή επιτυχία στην ελληνική συμμετοχή (αν το αξίζει) και αύριο το μεσημέρι μην ξεχάσετε να ανοίξετε τηλεόραση (δεν θα το μετανιώσετε!)
Σχόλια:
Πόσους "δημοσιογράφους" έχει στείλει στην Φιλανδία το Star; Αμέτρητους;

Παρασκευή 11 Μαΐου 2007

60ο Φεστιβάλ Καννών

Το Φεστιβάλ Καννών φέτος συμπληρώνει τα 60α του γενέθλια και τα γιορτάζει με μια ταινία αφιέρωμα την οποία υπογράφουν 33 σπουδαίοι δημιουργοί με ένα τρίλεπτο φιλμάκι. Μερικοί από αυτούς είναι ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, ο Ολιβιέ Ασαγιάς, ο Τσεν Κάιγκε, ο Μάικλ Τσιμίνο, οι αδελφοί Κοέν, ο Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ, ο Ατόμ Εκογιάν, οι αδελφοί Νταρντέν, ο Αλεχάντρο Γκονζάλες Ιναρίτου, ο Κεν Λόουτς, ο Τακέσι Κιτάνο, ο Ρομάν Πολάνσκι, ο Νάνι Μορέτι, ο Βάλτερ Σάλες, ο Λαρς Φον Τρίερ, ο Βιμ Βέντερς, ο Ζανγκ Γιμού, ο Γκας Βαν Σαντ, ο Ακι Καουρισμάκι κ.α. Το παρόν στο Φεστιβάλ, όπως κάθε χρόνο, θα δώσουν πλήθος καλλιτεχνών της 7ης Τέχνης. Μερικά ονόματα είναι ο Γουονγκ Καρ Γουάι, ο Ντέιβιντ Φίντσερ, οι Τζόελ και Ίθαν Κοέν, ο Εμίρ Κουστουρίτσα, ο Γκας Βαν Σαντ, ο Μάικλ Μουρ, ο Στίβεν Σόντερμπεργκ, ο Τζορτζ Κλούνεϊ, ο Μπραντ Πιτ, ο Μάρτιν Σκορσέζε και ο Κουέντιν Ταραντίνο.
Την αυλαία θα ανοίξει η νέα ταινία του Wong Kar Wai «My Blueberry Nights» και θα κλείσει το «L΄ Age des Tenebres» του Denys Arcand (γνωστός από την ταινία «Επέλαση των Βαρβάρων»).
Ως αναφορά το διαγωνιστικό μέρος έχουμε πολλές νέες ταινίες μεγάλων δημιουργών. Ας αρχίσουμε, το «Auf der anderen Seite» του Φατίχ Ακίν (βραβευμένου με τη Χρυσή Αρκτο στο Φεστιβάλ Βερολίνου το 2004 για το «Head on»), το «Zodiac» του Ντέιβιντ Φίντσερ (γνωστού από τις ταινίες Fight Club και Seven), η περιπέτεια των αδελφών Κοέν «No country for old men», το «Soom» του Κιμ Κι Ντουκ (γνωστός από το πολυβραβευμένο «Άνοιξη, καλοκαίρι, φθινόπωρο, χειμώνας... και άνοιξη»), το «Promise me this» του Εμίρ Κουστουρίτσα και το «Death Proof» του Κουέντιν Ταραντίνο.
Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι ταινίες που είναι εκτός διαγωνιστικού και θα κάνουν πρεμιέρα στο Φεστιβάλ όπως το «Συμμορία των 13» του Στίβεν Σόντερμπεργκ, το «A mighty heart» του Μάικλ Γουιντερμπότομ, το «Looking for the red ballon» του Χου Χσιάο Χσιεν και πάνω απ' όλα το νέο ντοκιμαντέρ του Μάικλ Μουρ «Sicko».
Το Φεστιβάλ Καννών θα διεξαχθεί από 16-27 Μαΐου και απ' ότι φαίνεται φέτος θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Για τους περισσότερους από εμάς που δεν θα παρευρισκόμαστε εκεί, θα κάνουμε υπομονή μέχρι το φθινόπωρο που θα βγουν οι ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Αποτελέσματα Φοιτητικών Εκλογών 2007 - Κατηγορίες για Νοθεία

Όπως γνωρίζουμε και από προηγούμενες χρονιές, δεν υπάρχουν επίσημα αποτελέσματα αλλά κάθε παράταξη δημοσιεύει τα δικά της. Φέτος την πρωτιά διατηρεί η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, αν και εξαιτίας των κινητοποιήσεων που προηγήθηκαν για την αναθεώρηση του άρθρου 16, το ποσοστό της έμεινε σχεδόν στάσιμο ενώ οι παρατάξεις ΠΑΣΠ, ΠΚΣ, Αριστερές κινήσεις κ.α. είχαν μια μικρή άνοδο.
Τα αποτελέσματα σύμφωνα με την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ είναι:
ΔΑΠ 39,32% (+0,15% από το 2006)
ΠΑΣΠ 24,97% (-0,23% από το 2006)
ΠΚΣ 15,08% (-0,79% από το 2006)
ΕΑΑΚ 7,36% (+1,42% από το 2006)
Αρ. Εν. 3,46%
Πρ. Γένοβα 0,56% (-0,26% από το 2006)
Διάφοροι 6,85%
Τα αποτελέσματα σύμφωνα με την ΠΚΣ είναι:
ΔΑΠ 35,38% (-0,83% από το 2006)
ΠΑΣΠ 26,29% (+0,37% από το 2006)
ΠΚΣ 17,15% (+0,64% από το 2006)
ΕΑΑΚ 9,08% (+1,20% από το 2006)
Αρ. Εν. 4,00% (+0,71% από το 2006)
Πρ. Γένοβα 0,45% (-0,33% από το 2006)
Διάφοροι 5,61%
Η ΠΑΣΠ από την μεριά της χωρίς να έχει δημοσιεύσει συγκεκριμένα αποτελέσματα υποστηρίζει ότι το ποσοστό της θα φτάσει το 30%.
Και ενώ οι εξετάσεις έχουν τελειώσει και βλέπουμε τα πρώτα αποτελέσματα ένα άρθρο του "Έθνους" της Πέμπτης (10/5/2007) δημιούργησε αναταράξεις. Το "Έθνος" δημοσίευσε τις γραπτές οδηγίες της ΔΑΠ για τα μέλη της, που συμμετέχουν στις εφορευτικές επιτροπές. Οι οδηγίες αναφέρουν ότι «Εφόσον είναι εφικτό και δεν γίνεται αντιληπτό από τις άλλες παρατάξεις, καλό είναι να αποφεύγουμε διακριτικά τη μονογραφή φακέλων που σίγουρα περιέχουν ψηφοδέλτια άλλης παράταξης, ώστε αν είναι δυνατό να ακυρωθούν στην καταμέτρηση» και για την καταμέτρηση «Καλό είναι να την αναλάβει εκπρόσωπός μας, ώστε να μη σκίζονται ψηφοδέλτια στο άνοιγμα του φακέλου». Οι γραπτές οδηγίες, σύμφωνα με το "Έθνος", διανεμήθηκαν στα μέλη της ΔΑΠ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Δεν ξέρω αν αυτές οι κατηγορίες έχουν βάση αλλά πιστεύω ότι οι φοιτητικές εκλογές πρέπει να γίνουν πιο αξιόπιστες και οι διαδικασίες να ελέγχονται πιο διεξοδικά. Έχουν ακουστεί και στο παρελθόν φήμες για νοθείες στις φοιτητικές εκλογές, κυρίως σε σχολές όπου μια παράταξη έχει αυτοδυναμία.
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Τρίτη 8 Μαΐου 2007

Η αποξένωση σε Videos

Η αποξένωση της κοινωνίας μπορεί να περιγραφεί με μόλις 2 βίντεο;
Κι όμως μπορεί.




Τα βίντεο τα πήρα από την εκπομπή του Λάκη Λαζόπουλου "Αλ τσαντίρι" (8/5/2007).

Τηλεμαραθώνιοι - Τηλεκοροϊδίες

Ένας ακόμα τηλεμαραθώνιος διοργανώθηκε από το Mega και αυτή τη φορά τα έσοδα θα πάνε στο ίδρυμα "Ελπίδα". «Για μιά ακόμα φορά έκατσα μπροστά στην τηλεόραση πάνω από 3 ώρες, πήρα μια "τζούρα" ανθρωπιάς και τώρα θα πέσω για ύπνο, ήσυχος και χωρίς τύψεις. Θα με ρωτήσετε γιατί; Μα γιατί έστειλα ένα ολόκληρο sms.». Μπορεί να είμαι λίγο υπερβολικός αλλά νομίζω ότι η παραπάνω ιστορία εκφράζει πολλούς από εμάς.
Οι τηλεμαραθώνιοι που διοργανώνονται αρκετά συχνά από τα τηλεοπτικά κανάλια εξ αρχής έχουν σαν στόχο το κέρδος, όχι του σκοπού που διαφημίζεται, αλλά του καναλιού, γι' αυτό και πλαισιώνονται από αρκετές διαφημίσεις. Νομίζω ότι μέσα στην σκληρή κοινωνία που ζούμε, η εικόνα που εμφανίζουν οι τηλεμαραθώνιοι είναι εντελώς παραπλανητική. Χρησιμοποιώντας δακρύβρεχτες εκφράσεις όπως, άνθρωποι της τρίτης ηλικίας δίνουν λεφτά από τις συντάξεις τους ή παιδιά δίνουν το χαρτζιλίκι τους ή σπάνε τον κουμπαρά τους, δημιουργούν μια ωραιοποιημένη εικόνα για την κατάσταση της κοινωνίας, η οποία απέχει πολύ από αυτήν που βλέπουμε καθημερινά δίπλα μας. Το πρόβλημα εντείνεται περισσότερο αν σκεφτούμε ότι οι τηλεμαραθώνιοι απλοποιούν τα κοινωνικά προβλήματα και θέτουν λύσεις που περιορίζονται σε ένα τηλεφώνημα στο 901 xxx xxx ή ένα μήνυμα στο xxxx. Σαν μέλη αυτής της κοινωνίας καθησυχαζουμε τις συνειδήσεις μας και απαλείφουμε τις τύψεις μας με 1€+ΦΠΑ. Δεν μπορείτε να πείτε; καλή η αναλογία απόδοσης/τιμής!
Στις βραδιές αυτές των τηλεμαραθωνίων, οι τηλεοπτικοί σταθμοί, συγκεντρώνουν πλήθος τραγουδιστών, ηθοποιών, καλλιτεχνών και πολιτικών για να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια. Αυτό που με ενοχλεί πραγματικά, είναι το θράσος των πολιτικών που εμφανίζονται και τηλε-ζητιανεύουν για την δημιουργία ιδρυμάτων που έπρεπε να είχαν φτιάξει αυτοί!
Δεν θέλω σε καμιά περίπτωση να υποτιμήσω την οικονομική συνεισφορά των απλών ανθρώπων (άλλωστε είμαι ένας από αυτούς) και δεν αμφισβητώ ότι τα τελευταία χρόνια έχουν χτιστεί αρκετά ιδρύματα που έχουν καλύψει πολλές ανάγκες στον τομέα της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας στην χώρα μας. Απλά θεωρώ ότι τέτοιες ενέργειες, όχι μόνο δεν μας βοηθάνε να επιτύχουμε τον στόχο μας αλλά μπορεί και να μας παρεκκλίνουν.

Δείτε το τηλεοπτικό spot του τηλεμαραθωνίου του Mega, είναι αρκετά αξιόλογο :

Δευτέρα 7 Μαΐου 2007

Ειδοποίηση για επικίνδυνο ιό !!!SOS!!!

Τις επόμενες ημέρες θα πρέπει να είστε προσεκτικοί και να μην ανοίξετε κανένα μήνυμα με τον τίτλο invitation... ανεξάρτητα με το ποιος το στέλνει, πρόκειται για ένα ιό ο οποίος ανάβει μια ολυμπιακή δάδα που καίει το σκληρό δίσκο του Pc.

Αυτός ο ιός θα σας σταλεί από ένα άτομο που έχετε ήδη στη λίστα επαφών σας. Εάν λάβετε μήνυμα με τον τίτλο invitation μην το ανοίξετε και κλείστε αμέσως το Pc.
Είναι ο χειρότερος ιός που ανακοινώθηκε από το CNN και αξιολογήθηκε από τη Microsoft ως ο πιο καταστροφικός ιός που έχει υπάρξει ποτέ.
Ο συγκεκριμένος ιός ανακαλύφθηκε από το MCAfee και δεν υπάρχει ακόμα λύση για αυτόν. Απλά καταστρέφει τον Τομέα Zero του σκληρού δίσκου όπου βρίσκονται οι σημαντικότερες πληροφορίες.

Ένα Blog σενάριο για Ταινία

Το Blog μιας Λονδρέζας high-class call girl με το ψευδώνυμο "Belle De Jour" θα γίνει ταινία. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο θα παίξει η Billie Piper και θα προβληθεί στο ITV2 το ερχόμενο φθινόπωρο. Το Blog "Belle De Jour" ξεκίνησε πριν περίπου 4 χρόνια. Έγινε πολύ γρήγορα δημοφιλή και απασχόλησε ιδιαίτερα τον τύπο. Το 2003 η εφημερίδα Guardian το βράβευσε ως το Blog της χρονιάς. Δύο χρόνια αργότερα, τον Ιανουάριο του 2005 με βάση το ημερολόγιο του Blog, κυκλοφόρησε το βιβλίο με τίτλο "Belle De Jour: Intimate Adventures of a London Call Girl" και 1,5 χρόνο αργότερα το δεύτερο με τίτλο "Belle de Jour: The Further Adventures of a London Call Girl". Εδώ και 4 χρόνια η πραγματική ταυτότητα της συγγραφέα παραμένει άγνωστη, γεγονός που προκαλεί σχόλια για την γνησιότητα των κειμένων της. Έχουν ακουστεί απόψεις, ότι η "Belle De Jour" δεν είναι call-girl, δεν είναι καν γυναίκα αλλά ένας ευφάνταστος δημοσιογράφος. Η "Belle De Jour" απάντησε στα σχόλια αυτά λέγοντας: «Κάποιοι θεωρούν ότι είμαι μια ευφάνταστη δημοσιογράφος. Δυστυχώς δεν είμαι τόσο έξυπνη ώστε να μπορώ να δημιουργήσω από τη φαντασία μου αυτό το blog. Είμαι μια call girl»

Εξάντας : "θεός για μιά μέρα"

Είναι ο τίτλος του νέου ντοκιμαντέρ του Εξάντα, του Γιώργου Αυγερόπουλου με θέμα την ευθανασία και την υποβοηθούμενη αυτοκτονία. Ο Γιώργος Αυγερόπουλος χαρακτήρισε αυτό το κοινωνικό φαινόμενο ως "σιωπηλό πόλεμο που διεξάγεται καθημερινά γύρω από τα κρεβάτια των μελλοθάνατων ασθενών, των οικογενειακών εστιών και των ιατρείων". Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί την Δευτέρα 7 Μαΐου στην ΝΕΤ στις 11 το βράδυ. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στην σελίδα του Εξάντα. Περιμένω σχόλια σας.

Κυριακή 6 Μαΐου 2007

Δεν ξέρεις από που θα σου 'ρθει το ψάρι!

Ένα πρωτοφανές φαινόμενο έλαβε χώρα στις ακτές του νησιού Reunion του ινδικού. Πριν από λίγες μέρες μια ηφαιστειακή έκρηξη εκτόξευσε στις ακτές του νησιού εκτός από λάβα (πετρώματα κ.α) και εκατοντάδες ψάρια! Ο επιστήμονας Alain Barrere του επιστημονικού κέντρου του νησιού δήλωσε ότι το φαινόμενο δεν έχει παρατηρηθεί ποτέ άλλοτε στο παρελθόν. Ο Alain Barrere μαζί με δύο άλλους επιστήμονες συνέλεξαν τα ψάρια και παρατήρησαν ότι είχαν προεξέχοντα μάτια και επιμήκεις σιαγόνες. Ο Alain ισχυρίζεται ότι τα ψάρια έχουν προέλθει από βάθη έως και 500μ. Η επιστημονική ομάδα θα ερευνήσει τα ψάρια για να κατανοήσει από που ακριβώς προήλθαν και ποια είναι η αιτία που προκάλεσε το θάνατο τους

Πρόληψη και Καταπολέμηση της Σωματικής Τιμωρίας στα Παιδιά

Το Δίκτυο για την Πρόληψη και Καταπολέμηση της Σωματικής Τιμωρίας στα Παιδιά, το οποίο συντονίζει ο Συνήγορος του Παιδιού, καλεί όλους τους φορείς και τους πολίτες που ζουν στη χώρα μας να πάρουν μέρος στην προσπάθεια για την κατάργηση της χρήσης της σωματικής τιμωρίας στα παιδιά και την υιοθέτηση μη βίαιων μεθόδων για τη διαπαιδαγώγησή τους, όπως είναι ο διάλογος και η καλή επικοινωνία.
Παράλληλα, το Δίκτυο δημοσιοποιεί το Δεκάλογο κατά της Σωματικής Τιμωρίας στα Παιδιά, που συντάχθηκε με βάση τις επικρατούσες σύγχρονες παιδαγωγικές αντιλήψεις και τη νομοθεσία που ισχύει στην Ελλάδα και διεθνώς.

Ο Δεκάλογος, που αποστέλλεται για να αναρτηθεί σε όλα τα σχολεία, τις ενορίες και όλες τις αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες, αναφέρει:

  1. Τα παιδιά, όπως και οι μεγάλοι, έχουν δικαίωμα στην προστασία από κάθε μορφή βίας. Η σωματική τιμωρία είναι μία μορφή βίας.
  2. Το ξύλο, το χαστούκι, το τράβηγμα του αυτιού και γενικά η επιβολή σωματικού πόνου στο παιδί είναι μορφές σωματικής τιμωρίας και πλέον δεν επιτρέπονται από το νόμο (Ν.3500/06, άρθρο 4).
  3. Κανένα πρόσωπο που έχει στην ευθύνη του ένα παιδί, δεν έχει δικαίωμα να του επιβάλλει σωματική τιμωρία.
  4. Οι γονείς έχουν την ευθύνη της διαπαιδαγώγησης των παιδιών τους και οφείλουν να τα μεγαλώσουν, χωρίς να χρησιμοποιούν βία σε βάρος τους και να προσβάλλουν την αξιοπρέπειά τους.
  5. Η σωματική τιμωρία θίγει την προσωπικότητα του παιδιού.
  6. Η σωματική τιμωρία δεν είναι αποτελεσματικό μέσο διαπαιδαγώγησης.
  7. Ένα παιδί που μεγαλώνει με ξύλο, μαθαίνει να λύνει τα προβλήματά του με βίαιο τρόπο.
  8. Η σωματική τιμωρία μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές μορφές κακοποίησης.
  9. Ο διάλογος και η μη βίαιη διαπαιδαγώγηση είναι ο καλύτερος τρόπος για να μαθαίνει ένα παιδί τους κανόνες και τα όρια που χρειάζεται στη ζωή του.
  10. Είναι στο χέρι μας να βγάλουμε το ξύλο και τη βία από τη ζωή των παιδιών.
Ακολουθεί το τηλεοπτικό spot:

Πέμπτη 3 Μαΐου 2007

Gmail επανάσταση!

Η Google πριν 2 περιπου χρόνια υποσχέθηκε στου χρήστες του internet μία νέα υπηρεσία ηλεκτρονικής αλληλογραφίας με μεγάλη χωρητικότητα που φτάνει το 1GB. Τα τότε δεδομένα των άλλων αντίστοιχων webmail ήταν 10MB ή 100MB. Την υπόσχεσή της την κράτησε και μάλιστα έχει αυξήσει την χωρητικότητα της σήμερα στα 2.8GB. Όμως μέχρι τον περασμένο Φεβρουάριο για να μπορέσει κάποιος να αποκτήσεις πρόσβαση σ' αυτήν την υπηρεσία έπρεπε να τον κάνει invite ένας υπάρχων χρήστης. Από τον Φεβρουάριο και μετά η υπηρεσία είναι ελεύθερη και προσβάσιμη από όλους. Δεν είναι όμως μόνο η χωρητικότητα του Gmail που εντυπωσιάζει.
  • Έχει προστεθεί ορθογραφικός έλεγχος και στα Ελληνικά (τέρμα τα μαργαριτάρια!).
  • Η νέα λογική των επαφών είναι εντυπωσιακή και απλοποιεί τη διαδικασία αποστολής μηνυμάτων.
  • Υπάρχει δυνατότητα εισαγωγής των επαφών σας από το Outlook.
  • Υπάρχει ενσωματωμένος messenger για τους Gmail χρήστες
  • Η σελίδα του Gmail είναι πολύ γρήγορη, όχι μόνο με συνδέσεις ADSL αλλά και Dial-up.
Ανοίξτε έναν λογαριασμό στο Gmail και θα δείτε και μόνοι σας ότι διαφέρει πολύ από τα κλασσικά Webmails.

Αρνητικά:
  • Η υπηρεσία βρίσκεται ακόμα σε Beta version αν και λειτουργεί άψογα.
  • Για να χρησιμοποιήσετε το username@gmail.com στον Windows Live Messenger πρέπει πρώτα να κάνετε πιστοποίηση του λογαριασμού σας στη σελίδα.

Τετάρτη 2 Μαΐου 2007

Firefox 3 is coming...

Η Mozilla ανακοίνωσε πως επισπεύδει την έκδοση του δημοφιλούς, ανοιχτού λογισμικού browser, Firefox 3. Συγκεκριμένα, η πρώτη beta έκδοση θα είναι διαθέσιμη τον Ιούλιο ενώ οι δοκιμαστικές alpha εκδόσεις ήδη δοκιμάζονται από τις αρχές του χρόνου. Το πρώτο beta, με όλα τα νέα χαρακτηριστικά του Firefox 3, θα υποβάλλεται σε εξονυχιστικό έλεγχο από τις 31 Ιουλίου ώστε, όπως υπολογίζει η Mozilla, η επίσημη κυκλοφορία του να γίνει μέσα στο τελευταίο τρίμηνο του 2007. Μερικά από τα νέα χαρακτηριστικά του Firefox θα είναι ο ολοκαίνουργιος και διαφορετικός τρόπος διαχείρισης των bookmarks, τα νέα εργαλεία διαχείρισης ταυτότητας, οι εκτυπωτικές βελτιώσεις και η υποστήριξη για off-line υποστήριξη κάποιων διαδικτυακών εφαρμογών όπως το Gmail ή τo Google Docs & Spreadsheets!

Εξάρτηση από το internet

Το internet είναι ένα σημαντικό ενημερωτικό, εκπαιδευτικό και παραγωγικό εργαλείο που έχει επηρεάσει θετικά τη ζωή μας, Ένα σημαντικό , όμως, ποσοστό των χρηστών του internet που φτάνει το 30% χρησιμοποιεί το διαδύκτιο παθολογικά, κυρίως για να ξεφύγει από την ανία και τα αρνητικά συναισθήματα. Τα άτομα αυτά χάνουν την αίσθηση του χρόνου, έχουν μεγαλύτερη διάθεση γνωριμιών με αγνώστους και λιγότερες αναστολές στη δημιουργία "σχέσεων".

Παθολογικές χρήσεις του internet είναι:

  • Υπερβολική αναζήτηση και συλλογή πληροφοριών ή τραγουδιών μέσα από μηχανές αναζήτησης και γέμισμα του σκληρού δίσκου με πληροφορίες ή τραγούδια που δεν είναι δυνατόν ποτέ να χρησιμοποιήσει ή να ακούσει κανείς. Έτσι χάνεται πολύς χρόνος που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στις σπουδές ή στην εργασία.
  • Κυβερνοσεξουαλική εξάρτηση (Cybersex). Χρήση ιστοσελίδων με πορνογραφικό περιεχόμενο ή "έρωτας " με χρήση κάμερας, Η ανωνυμία του internet μπορεί να παρασύρει πολλά άτομα.
  • Εξάρτηση από παιχνίδια στο internet. Τα άτομα παίζουν για ατέλειωτες ώρες παιχνίδια με ένα ψυχαναγκαστικό τρόπο, αντλώντας ικανοποίηση με τα σκορ που επιτυγχάνουν και παραμελώντας δουλειά ή σπουδές.
Το κείμενο υπογράφει:
Δρ. Πανταζής Ιορδανίδης
Ψυχίατρος-Ψυχοθεραπευτής
Διδάκτωρ Ψυχιατρικής

Πανεπιστημίου Θεσ/νίκης

Τρίτη 1 Μαΐου 2007

Εργατική πρωτομαγιά : ημέρα μνήμης και χαράς

Ο Μάης δεν είναι μόνο ο μήνας που σφραγίζει την άνοιξη, αλλά και μήνας μνήμης και τιμής για τους αγώνες των ανθρώπων, για μια πιο όμορφη και καλύτερη ζωή. Η Πρωτομαγιά είναι το «άνθος» αυτών των αγώνων, ένα άνθος ποτισμένο με θυσίες και αίμα. Με σημαιοφόρους τους πρώτους νεκρούς εργάτες του Σικάγο αλλά και τον κάθε εργαζόμενο ξεχωριστά που έδωσε τη ζωή του για το δικαίωμα στο αύριο. Η πρώτη Μάη του 1886 είχε οριστεί ως μέρα έναρξης μαζικού απεργιακού κινήματος και συγκέντρωσης ολόκληρης της εργατικής τάξης της Αμερικής στο Σικάγο - ήταν το μεγαλύτερο βιομηχανικό κέντρο - για τη διεκδίκηση του οχτάωρου. Η απόφαση είχε παρθεί δυο χρόνια πριν στο συνέδριο της Αμερικανικής Ομοσπονδίας Εργασίας. Το σύνθημα ήταν: «Οχτώ ώρες δουλειά, οχτώ ώρες ανάπαυση, οχτώ ώρες ύπνο». Ήταν Σάββατο, εργάσιμη μέρα. Όμως οι εργάτες - αναφέρουν οι ιστορικές περιγραφές - γελώντας, κουβεντιάζοντας και ντυμένοι με τα καλά τους κατευθύνονταν, μαζί με τις γυναίκες και τα παιδιά τους στο χώρο της συγκέντρωσης. Γύρω στους 340.000 εργάτες διαδήλωναν σ' όλη τη χώρα, περίπου 190.000 είχαν κατέβει σε απεργία, από τους οποίους οι 80.000 στο Σικάγο. Ο δρόμος είχε αποκτήσει ατμόσφαιρα γιορτής. Όμως οι εργοδότες είχαν αντίθετη γνώμη και σε συνεργασία με την αστυνομία, την εθνοφρουρά, με τους οπλισμένους μπράβους αλλά και με τον ελεγχόμενο Τύπο ο οποίος είχε ετοιμάσει το έδαφος κατάλληλα αντέδρασαν . Στους πλαϊνούς δρόμους της συγκέντρωσης και τις γύρω στέγες η ατμόσφαιρα είχε γίνει απειλητική. Σ' όλη την περιοχή υπήρχαν παρατεταγμένοι λόχοι αστυνομικών και ειδικών δυνάμεων έτοιμοι να επιβάλουν την τάξη. Χίλιοι τριακόσιοι πενήντα εθνοφρουροί με πολυβόλα περίμεναν το σύνθημα για να δράσουν. Ενώ το συγκεντρωμένο πλήθος στην πλατεία Χεϊμάρκετ παρακολουθούσε τις ομιλίες, ο επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης διατάσσει να διαλυθεί η συγκέντρωση. Ξαφνικά βόμβα σκάει μέσα στο πλήθος. Το αίμα αρχίζει να βάφει το χώρο της συγκέντρωσης. Η αστυνομία, ο μπράβοι, χτυπάνε στο ψαχνό προς όλες τις κατευθύνσεις... Η δίκη των συλληφθέντων ήταν μια σκέτη παρωδία. Δε δικάστηκαν οι πράξεις, αλλά οι ιδέες. Στις 9 Οκτώβρη 1886 ανακοινώθηκε η προαποφασισμένη ετυμηγορία. Για τους βασικούς κατηγορούμενους Σπάιτς, Φίσερ, ΄Ενγκελ και ο Πάρσονς η απόφαση θάνατος δια απαγχονισμού. Η ποινή εξετελέσθη στις 11 Νοέμβρη του 1887. Για τους Φίλντεν και Σβαμπ ο κυβερνήτης μια μέρα πριν την εκτέλεση μετέτρεψε τη θανατική ποινή σε ισόβια κάθειρξη. Ενώ ο Λουί Λινγκ βρέθηκε νεκρός στο κελί του πριν οδηγηθεί στην αγχόνη... Το ματωμένο πουκάμισο των εργατών του Σικάγου έγινε σύμβολο πάλης και θυσίας.
Πρωτομαγιά στην Ελλάδα
Το 1892 έγινε η πρώτη πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στην Ελλάδα, από τον Σοσιαλιστικό Σύλλογο του Καλλέργη. Το 1893, 2000 διαδήλωσαν ζητώντας οχτάωρο, Κυριακή αργία και κρατική ασφάλιση στα θύματα εργατικών ατυχημάτων. Το 1894, γίνεται μια μεγάλη συγκέντρωση με τα ίδια αιτήματα που λήγει με 10 συλλήψεις και τον Αύγουστο ακολουθεί σύλληψη του σοσιαλιστή Σταύρου Καλλέργη.
Το 1936 έχουμε τους καπνεργάτες της Θεσσαλονίκης. Τα γεγονότα ξεκίνησαν γύρω στο Φεβρουάριο, με κατάληψη ενός εργοστασίου ύστερα από την απόρριψη των αιτημάτων των εργατών και συνεχίστηκε με συμπαράσταση καπνεργατών από άλλα εργοστάσια. Εναντίον τους χρησιμοποιήθηκε τόσο η αστυνομία όσο και ο στρατός. Δεν υπήρχε κεντρική συγκέντρωση, αλλά μικρές συγκεντρώσεις με ομιλητές σε διάφορα μέρη της πόλης. Σε μια συγκέντρωση στη διασταύρωση Εγνατίας και Βενιζέλου, χωροφύλακες πυροβόλησαν και σκότωσαν 7-8 εργάτες. Σ' αυτό το σημείο έχει στηθεί το μνημείο του καπνεργάτη. Με πυροβολισμούς προσπάθησαν να διαλύσουν και τις άλλες συγκεντρώσεις και συνολικά είχαμε τουλάχιστον 12 νεκρούς και 300 τραυματίες. Οι δολοφονίες των εργατών ήταν η έμπνευση του Ρίτσου για τον "Επιτάφιο". Το 1944 ο κατοχικός στρατός των Γερμανών, εκτέλεσε 200 Έλληνες αγωνιστές στο σκοπευτήριο της Καισαριανής. Ο Νίκος Μαριακάκης, ένας απ' τους 200, έγραψε στο σημείωμα που άφησε: "Καλύτερα να πεθαίνει κανείς στον αγώνα για τη λευτεριά, παρά να ζει σκλάβος". Το Μάη του 1963, δολοφονήθηκε ο βουλευτής της ΕΔΑ Γρηγόρης Λαμπράκης. Δεν ήταν Πρωτομαγιά, αλλά 22 Μαΐου. Ο Γρηγόρης Λαμπράκης μιλούσε σε συγκέντρωση των "Φίλων της Ειρήνης" για την παγκόσμια ύφεση όταν δέχτηκε επίθεση από άγνωστους με ρόπαλα. Έξω απ' την αίθουσα ο Λαμπράκης χτυπήθηκε από τρίκυκλο και τελικά εξέπνευσε στις 27 Μαΐου. Ο Λαμπράκης είχε συμμετοχή σε ειρηνιστικές πορείες τον Απρίλιο του 1963 στην Αθήνα, κι ήταν απ' τα κεντρικά πρόσωπα στην εκδήλωση για την Πρωτομαγιά στο γήπεδο του Παναθηναϊκού.

Καλή Πρωτομαγιά σε όλους!

Apple iPhone

Η Apple μπαίνει δυναμικά στην αγορά και της κινητής τηλεφωνίας παρουσιάζοντας το iPhone. Το νέο αυτό smartphone ζυγίζει 135γρ. και έχει διαστάσεις 115X61mm. Διαθέτει οθόνη αφής 3,5", φωτογραφική μηχανή 2 megapixel, Wi-Fi 802.11b/g και Bluetooth 2.0. Με το iPhone ο χρήστης μπορεί να ακούσει μουσικά αρχεία και μουσικά βιβλία, να δει βίντεο, τηλεοπτικά προγράμματα και ταινίες, να πλοηγηθεί στο internet, να διαχειριστεί την ηλεκτρονική του αλληλογραφία και να ενημερωθεί για την κυκλοφορία στους δρόμους μέσω της εφαρμογής διαδικτυακών χαρτών και δορυφορικών εικόνων. Όλα τα παραπάνω είναι δυνατότητες που μπορούμε να συναντήσουμε και σε άλλα smartphones. Η πρωτοτυπία της συγκεκριμένης συσκευής έγκειται (όπως και στο iPod) στον τρόπο χρήσης της. Το iPhone διαθέτει μεγάλα και ευδιάκριτα εικονίδια που μπορούν να επιλεγούν με τα δάχτυλα ακυρώνοντας έτσι την κλασσική γραφίδα. Ένα ακόμα πλεονέκτημα είναι η ταυτόχρονη εκτέλεση εφαρμογών, π.χ. θα μπορεί ο χρήστης ταυτοχρόνως να βλέπει σελίδες στο internet και να λαμβάνει τα e-mail του. Ο Χρήστης θα μπορεί να ανανεώσει το περιεχόμενο του iPhone μέσω του iTunes από PC ή mac. Το iPhone θα κυκλοφορήσει στην ελληνική αγορά τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Θα είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις με 4GB χωρητικότητα περίπου στα 500$ και με 8GB στα 600$.