Κυριακή 26 Αυγούστου 2007

Πύρινη Κόλαση η Χώρα

Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται εδώ και δύο μέρες η χώρα. Οι φωτιές χθες έφτασαν τις 130 και τα θύματα τα 54 μέχρι στιγμής. Ο πρωθυπουργός κήρυξε την χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Όλη η χώρα θρηνεί τα θύματα και την καταστροφή της φύσης. Ο κρατικός μηχανισμός είναι σε εγρήγορση, όχι μόνο για τον έλεγχο των πυρκαγιών αλλά και για την περίθαλψη των εκατοντάδων τραυματισμένων και αστέγων. Έχουν εκκενωθεί δεκάδες χωριά, κυρίως της Πελοποννήσου. Η κατάσταση βρίσκεται εκτός ελέγχου και σήμερα. Ο καιρός δεν βοηθάει καθόλου την κατάσταση και οι ελληνικές δυνάμεις δεν αρκούν για να καλύψουν όλα τα μέτωπα. Η Κύπρος, η Γαλλία, η Ιταλία και η Ισπανία έστειλε βοήθεια και περιμένουμε τις επόμενες μέρες βοήθεια και από άλλες χώρες τις Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όλοι προσπαθούμε αυτές τις ώρες να κατανοήσουμε για πιο λόγο η κατάσταση έφτασε σε αυτό το σημείο και να ρίξουμε ευθύνες. Δεν είναι η κατάλληλη ώρα να το συζητήσουμε αυτό αυτή τη στιγμή, αλλά ένα είναι σίγουρο, ευθύνες γι' αυτήν την κατάσταση έχουμε όλοι μας. Οι πολιτικοί της χώρας, οι δημόσιες υπηρεσίες και όλοι οι πολίτες της χώρας. Ας ελπίσουμε αυτή η τραγωδία να λήξει το συντομότερο δυνατό και να μην αυξηθεί η λίστα των θυμάτων.

Παρασκευή 17 Αυγούστου 2007

Κλείνει το μουσείο του Μικελάντζελο Αντονιόνι στην Φεράρα της Ιταλίας

Μόλις δύο εβδομάδες μετά το θάνατό του, τα προσωπικά αρχεία του σκηνοθέτη Μικελάντζελο Αντονιόνι κινδυνεύουν εξαιτίας σχεδίων του δήμου της Φεράρα να κλείσει το μουσείο του Αντονιόνι στην περιοχή.
Το μουσείο έκλεισε πριν από ένα χρόνο για ανακαίνιση, αλλά όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος της Φεράρα Γκαετάνα Σατεριάλε, δεν πρόκειται να ξανανοίξει λόγω έλλειψης εσόδων.
«Αντί γι' αυτό μπορούμε να σκεφτούμε την δημιουργία ενός κινηματογραφικού μουσείου σε ανάμνηση όχι μόνο του Αντονιόνι, αλλά και άλλων σκηνοθετών που επέλεξαν τη Φεράρα ως τόπο κινηματογράφησης των ταινιών τους» πρότεινε ο Σατεριάλε, σύμφωνα με την καλλιτεχνική επιθεώρηση Variety.
Τα αρχεία του Αντονιόνι που περιλαμβάνουν πολλές μικρού μήκους ταινίες, χιλιάδες φωτογραφίες που τραβήχτηκαν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων των ταινιών του, πίνακες του σκηνοθέτη, βιβλία και αφίσες των ταινιών του δωρίστηκαν στην πόλη το 1995. Την ίδια χρονιά άνοιξε και το μουσείο.
Η απόφαση του δημάρχου, που ελήφθη τόσο σύντομα μετά το θάνατό του -ο σκηνοθέτης πέθανε στις 31 Ιουλίου-, ξεσήκωσε την οικογένεια του σκηνοθέτη, τους θαυμαστές του, αλλά και τα ιταλικά ΜΜΕ. «Η Φεράρα διώχνει τον Αντονιόνι» ήταν ο τίτλος της εφημερίδας Repubblica.
«Η δωρεά στην πόλη της Φεράρα είναι μεγάλης αξίας» δήλωσε η ανιψιά του σκηνοθέτη Ελιζαμπέτα Αντονιόνι, προσθέτοντας ότι όρος για τη δωρεά ήταν τα αντικείμενα να χρησιμοποιηθούν σε ένα μουσείο αφιερωμένο «αποκλειστικά» στον Μ.Αντονιόνι.
Πηγή : in.gr

Κυριακή 5 Αυγούστου 2007

Νέα Windows το 2010

Ακόμα καλά καλά δεν χωνέψαμε τα Windows Vista, ακόμα πολλά από τα γνωστά προγράμματα δεν υποστηρίζουν τα Vista και άρχισαν οι φήμες για τα επόμενα Windows. Όπως διέρευσε από το συνέδριο Microsoft's Global Exchange τα επόμενα Windows θα έχουν την κωδική ονομασία "Windows Seven" και θα είναι έτοιμα το 2010. Στο νέο λειτουργικό περιμένουμε μια καινούργια έκδοση του explorer, που θα περιλαμβάνει κάποιες τεχνολογίες "Hypervisor" (Windows Virtualization), το αναμενόμενο WinFS (Windows Future Storage) (που αρχικά διαφημίζονταν ότι θα εντάσσονταν στις καινοτομίες των Vista) και υπάρχουν φήμες για συνδυασμό του λειτουργικού με συνδρομητικές υπηρεσίες. Τα νέα Windows θα κυκλοφορήσουν μόνο σε 64bit έκδοση.
Επίσης επιβεβαιώθηκαν οι φήμες για την κυκλοφορία του πρώτου Service Pack των Windows Vista. Το Service pack βρίσκεται υπό ανάπτυξη με την κωδική ονομασία "Fiji". Σύμφωνα με φήμες θα κυκλοφορήσει στις 14 Αυγούστου. Το μέγεθος του θα είναι περίπου 45MB και θα είναι διαθλεσιμο μέσω του Windows Update.

Σάββατο 4 Αυγούστου 2007

Έφηβος διορθώνει παλιά PC και τα δωρίζει σε φτωχούς

Ο 15χρονος Jacob Komar είναι χωρίς αμφιβολία μια ιδιαίτερη περίπτωση εφήβου, καθώς μέχρι σήμερα έχει διασώσει περισσότερα από 1.500 PC από τους κάδους απορριμάτων και αφού τα ανέστησε, τα χάρισε σε άπορες οικογένειες. Σύμφωνα με το ABC News, o Komar άρχισε να δίνει ζωή σε παλιά συστήματα από την τρυφερή ηλικία των 9 ετών και τώρα βρίσκεται πίσω από μια φιλανθρωπική κίνηση που έχει σκοπό την παροχή υπολογιστών σε άπορους.
Ο ίδιος δήλωσε σχετικά πως όλα ξεκίνησαν όταν επισκέφτηκε το δημοτικό σχολείο της αδελφής του και ανακάλυψε πως πετούσαν τον εξοπλισμό ενός ολόκληρου εργαστηρίου υπολογιστών μόνο και μόνο επειδή ήταν παρωχημένης τεχνολογίας. Σκέφτηκε πως επρόκειτο για μεγάλη σπατάλη, καθώς υπήρχαν παιδιά που δε διέθεταν υπολογιστές στο σπίτι. Ρώτησε αν μπορούσε να πάρει τα παλιά συστήματα και να τα διορθώσει, ούτως ώστε να τα δώσει στα παιδιά από το σχολείο που δεν είχαν υπολογιστή στο σπίτι τους. Αρχικά, επισκεύαζε δύο υπολογιστές την εβδομάδα.
Ο Komar έχει πλέον ιδρύσει τον οργανισμό Computers for Communities μέσω του οποίου έχει δώσει νέα ζωή και σκοπό σε περισσότερα από 1.500 συστήματα.

Πηγή : Pathfinder Tech