Σάββατο, 4 Αυγούστου 2007

Έφηβος διορθώνει παλιά PC και τα δωρίζει σε φτωχούς

Ο 15χρονος Jacob Komar είναι χωρίς αμφιβολία μια ιδιαίτερη περίπτωση εφήβου, καθώς μέχρι σήμερα έχει διασώσει περισσότερα από 1.500 PC από τους κάδους απορριμάτων και αφού τα ανέστησε, τα χάρισε σε άπορες οικογένειες. Σύμφωνα με το ABC News, o Komar άρχισε να δίνει ζωή σε παλιά συστήματα από την τρυφερή ηλικία των 9 ετών και τώρα βρίσκεται πίσω από μια φιλανθρωπική κίνηση που έχει σκοπό την παροχή υπολογιστών σε άπορους.
Ο ίδιος δήλωσε σχετικά πως όλα ξεκίνησαν όταν επισκέφτηκε το δημοτικό σχολείο της αδελφής του και ανακάλυψε πως πετούσαν τον εξοπλισμό ενός ολόκληρου εργαστηρίου υπολογιστών μόνο και μόνο επειδή ήταν παρωχημένης τεχνολογίας. Σκέφτηκε πως επρόκειτο για μεγάλη σπατάλη, καθώς υπήρχαν παιδιά που δε διέθεταν υπολογιστές στο σπίτι. Ρώτησε αν μπορούσε να πάρει τα παλιά συστήματα και να τα διορθώσει, ούτως ώστε να τα δώσει στα παιδιά από το σχολείο που δεν είχαν υπολογιστή στο σπίτι τους. Αρχικά, επισκεύαζε δύο υπολογιστές την εβδομάδα.
Ο Komar έχει πλέον ιδρύσει τον οργανισμό Computers for Communities μέσω του οποίου έχει δώσει νέα ζωή και σκοπό σε περισσότερα από 1.500 συστήματα.

Πηγή : Pathfinder Tech