Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2007

Μια "Κατσαρίδα" στη Θεσσαλονίκη

katsarida 

Έχει ξεκινήσει από τις 17 Οκτωβρίου στο Θέατρο Εγνατία το έργο του Βασίλη Μαυρογεωργίου "Κατσαρίδα". Το έργο παίχτηκε για τρία χρόνια με μεγάλη επιτυχία στην Αθήνα και φέτος ανέβηκε στην Θεσσαλονίκη. Είχα ακούσει αρκετά σχόλια παλιότερα γι' αυτό το έργο αλλά δεν είχα δώσει σημασία. Τον τελευταίο καιρό ακούω από φίλους που το είδαν, πολύ καλά σχόλια και το έχω βάλει στο πρόγραμμα να το δω. Το έργο αφηγείται τις απίθανες περιπέτειες μιας μικρής κόκκινης κατσαρίδας, που αγωνίζεται να κατακτήσει ένα στόχο ζωής. Να ανέβει στο φεγγάρι. Η κατσαρίδα περιπλανιέται στα τρίσβαθα των υπονόμων αλλά και σε αφιλόξενους δρόμους, διασχίζει ωκεανούς, χορεύει και τραγουδά μέσα σε δαιδαλώδεις αεραγωγούς, γνωρίζει άλλα έντομα, τρωκτικά και ανθρώπους (απ’ την καλή κι απ’ την ανάποδη) και ταυτόχρονα διατηρεί ακλόνητη την πίστη της στο μεγάλο όνειρο. Αυτή άλλωστε είναι και το μόνο μέσο που διαθέτει για να το πραγματοποιήσει… Οι συντελεστές προειδοποιούν τους θεατές να "Εφοδιαστούν με εντομοκτόνα!"

Η παράσταση θα παίζεται στο Θέατρο Εγνατία μέχρι τις 18 Νοεμβρίου, καθημερινά εκτός Δευτέρας και Τρίτης. Οι τιμή του εισιτηρίου είναι 19€ το κανονικό και 15€ το φοιτητικό. Παίζουν οι ηθοποιοί Μιχάλης Οικονόμου και Γιώργος Παπαγεωργίου.

Θέατρο Εγνατία,
Πατριάρχου 1, Πλατεία Αγίας Σοφίας, Θεσσαλονίκη
Τηλ:. 2310-225172
Πληροφορίες : 2310-428007

 

Σχόλια:

Η παράσταση τελικά επιβεβαιώνει την φήμη της. Είναι μια πολύ ευχάριστη παράσταση σαν… παραμύθι. Είναι ένα παραμύθι για όλες τις ηλικίες. Όλη η παράσταση αποτελείται από δύο πρωταγωνιστές τον Γιώργο Παπαγεωργίου και τον Μιχάλη Οικονόμου, δύο παιδιά με ταλέντο τόσο στην υποκριτική όσο και στον χορό και στο τραγούδι. Είναι δύο παιδιά που σίγουρα θα μας απασχολήσουν τα επόμενα χρόνια. Η παράσταση έχει το μοναδικό ταλέντο να σου φτιάχνει την διάθεση. Είχα πολύ καιρό να δω μια τόσο καλή παράσταση. Όσοι δεν έχετε δει την παράσταση προλάβετε. Πραγματικά αξίζει.

1 Σχόλια:

coterzo είπε...

Οι ηθοποιοί ήταν πραγματικά εξαιρετικοί με πολύ καλές ερμηνείες. Το σενάριο δυστυχώς τους προδίδει από την μέση και τους αφήνει σε αυτοσχεδιαστικά σκετσάκια και επιθεωρησιακή αισθητική.

Τελικά καταντάει κουραστικό και φθηνό. Μπορεί να πείσει μόνο τις γυναίκες φαν των όμορφων ηθοποιών, του φανατικού τηλεοπτικού κοινού που θέλει να πάει και ένα θέατρο για αλλαγή και των θυμάτων του Marketing.

Μόνο για τις άριστες ερμηνείες και για την αρχική όμορφη σεναριακή ιδέα του δίνω 2/4.