Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2007

Πολιτιστικός Νοέμβριος

Μετά από ενάμιση μήνα ξεκούρασης από τις καλοκαιρινές βόλτες και εξόδους, μετά από έναν Οκτώβριο εντελώς "ξενέρωτο", μπήκε επιτέλους ο Νοέμβρη και παρατηρούμε σιγά-σιγά την πόλη της Θεσσαλονίκης να ξυπνάει. Αν και αργήσαμε να καταλάβουμε ότι χειμώνιασε (αφού πριν 2 βδομάδες καθόμασταν ακόμα έξω) το συνηειδητοποιούμε επιτέλους και αρχίζουμε τις χειμερινές εξορμήσεις στη διασκέδαση. Μπαίνοντας σε διάφορα ενημερωτικά site θα παρατηρήσετε έναν καταιγισμός πολιτιστικών εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα στην πόλη μας.
Ο Νοέμβριος ξεκίνησε με το Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης, το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, που συμπληρώνει φέτος τον 3ο του χρόνο μετά την αναβίωση του. Έχει ξεκινήσει επίσης από τα μέσα το Οκτώβρη το Φεστιβάλ Έθνο-Τζαζ που διοργανώνεται στο πλαίσιο των Δημήτριων και θα συνεχιστεί έως τις 18 Νοεμβρίου. Ξεκινάει επίσης και η Φοιτητική εβδομάδα στους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στις 10 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει έως τις 26 Νοεμβρίου με πλήθος εκδηλώσεων, μουσικών, θεατρικών και κινηματογραφικών και πολλές ενδιαφέρουσες ημερίδες. Highlights της Φοιτητικής εβδομάδας είναι οι συναυλίες των Χρήστου Θηβαίου και Διονύση Τσακνή στις 16 και 17 Νοεμβρίου αντίστοιχα στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ. Τέλος το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της πόλης, το 48ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης το οποίο θα πραγματοποιηθείς στις 16-25 Νοεμβρίου στον κινηματογράφο Ολύμπιον και στις αποθήκες στο Λιμάνι.
Υπάρχει μια πληθώρα εκδηλώσεων για όλα τα γούστα και είναι μια ευκαιρία να ξαναβγούμε από το σπίτι και να απολαύσουμε το χειμωνιάτικο τοπίο (μην μελαγχολείται, έχει και αυτό το γούστο του!)