Δευτέρα 30 Απριλίου 2007

Η εξάρθρωση της "17 Νοέμβρη" στο Χόλιγουντ

Και όμως είναι αλήθεια! Μετά την "Τροία", τον "Αλέξανδρο" και τους "300" το Χόλιγουντ θα γυρίσει σε ταινία και έναν σύγχρονο ελληνικό μύθο, την εξάρθρωση της "17 Νοέμβρη". Σύμφωνα με πληροφορίες κεντρικό πρόσωπο της ταινίας θα είναι ο πρώην Υπουργός Δημόσιας τάξης Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, τον οποίο και θα ενσαρκώσει, σύμφωνα με φήμες, ή ο George Clooney ή ο Nicolas Cage. Σύμφωνα πάλι με φήμες, την σκηνοθεσία θα υπογράψει ο Oliver Stone. Αφορμή για την ταινία αυτή ήταν ένα άρθρο του Νick Gage (η Νίκου Γκατζογιάννη) στο τεύχος του Ιανουαρίου του περιοδικού Vanity Fair. Το άρθο του Γκατζογιάννη στο περιοδικό αρχίζει από την δολοφονία του σταθμάρχη της CIA στην Ελλάδα Ρίτσαρντ Γουέλς το 1975 μέχρι το καλοκαίρι του 2002 όπου και εξαρθρώθηκε η οργάνωση.

Απορία:
Τον ρόλο του Κώστα Σημίτη ποιος θα τον παίξει;

Τα καλύτερα Video του 2006

Μπείτε σ' αυτή εδώ τη σελίδα και δείτε τα βίντεο που ψηφίστηκαν ως τα καλύτερα του 2006.

Σαπούνι με καφεΐνη

Βρετανοί εφευρέτες κατασκεύασαν ένα σαπούνι με καφεΐνη για να μας ξυπνάει το πρωί. Το σαπούνι ονομάστηκε "Shower Shock" και ένα μπάνιο με αυτό ισοδυναμεί με 2 φλιτζάνια καφέ. Το διαφημιστικό σύνθημα της εταιρίας είναι "βαρεθήκατε να ξυπνάτε και να περιμένετε να ετοιμαστεί ο πρωινός σας καφές;". Οι Βρετανοί κατασκεύασαν και ένα ακόμα (αριστούργημα!) σαπούνι με λάδι δυόσμου το οποίο προκαλεί ευεξία σε μόλις 5 λεπτά.
Σχόλια:

  1. Θα ήθελα να τους συγχαρώ και προσωπικά για τα επιτεύγματα τους και να τους ενθαρρύνω να συνεχίσουν την έρευνα για το σαπούνι κατά της δυσκοιλιότητας!
  2. Αυτό το προϊόν δεν πιστεύω ότι θα πουλήσει στην Ελλάδα, γιατί απλά δεν περιμένουμε πολύ για να ετοιμαστεί ο καφές, ο φραπέ κάνει μόλις μισό λεπτό να ετοιμαστεί.
  3. Τον καφέ τον πίνουμε όχι μόνο για να μας ξυπνήσει αλλά και για ευχαρίστηση (Nescafe frappe ατέλειωτη ευχαρίστηση!)
Πρόβλημα:
Φαντάζεστε να ξεχαστείτε και στο βραδινό σας ντουζάκι να χρησιμοποιήσετε το σαπούνι με την καφεΐνη; Όλο το βράδυ θα κάνετε τον βρικόλακα!

Κυριακή 29 Απριλίου 2007

Επιτέλους μια Ελληνική πρωτιά!

Για να σας κρατήσω λίγο σε αγωνία θα σας πω πρώτα απ' όλα ότι η χρήση του internet στην Ελλάδα φτάνει στο 16-22% του πληθυσμού σε αντίθεση με τις άλλες 24 χώρες της Ε.Ε. που φτάνει το 90%. Θα μου πείτε όμως ποιά είναι η πρωτιά; Μα βέβαια ο τρόπος που χρησιμοποιεί το 22% (στην καλύτερη περίπτωση) των ελλήνων χρηστών το internet. Σύμφωνα με έρευνα το 90% των ελλήνων χρηστών επισκέπτεται σελίδες πορνογραφικού υλικού. Θα μου πείτε οι ξένοι δεν βλέπουν "τσόντες"; Βλέπουν, αλλά μόνο το 60%. Αν δεν εντυπωσιαστήκατε υπάρχει και συνέχεια. Η επισκεψιμότητα των ελλήνων εφήβων σε τέτοιου είδους σελίδες από το σπίτι τους είναι67% και από το σχολείο τους είναι 79%! (ασχολίαστο). Υπάρχει και η θετικά άποψη όλων αυτών, φανταστείτε το ποσοστό των χρηστών να ήταν 90% (όπως στις άλλες χώρες-κράτη) και από αυτούς το 90% να βλέπει πορνογραφικές σελίδες! Καταστροφικό!!!

Νέες Κυκλοφορίες

Μιά ιδιαίτερη κίνηση στα μουσικά δρώμενα του λεγόμενου "έντεχνου" χώρου θα παρατηρήσουμε τους επόμενους μήνες. Θα έχουμε νέες δουλειές, αγαπημένων τραγουδιστών που έχουν απουσιάσει από τον καλλιτεχνικό "στίβο" τα τελευταία χρόνια. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. Πρώτος αγαπημένος καλλιτέχνης είναι ο Ορφέας Περίδης που στις 30/4 θα κυκλοφορήσει τον δίσκο με τίτλο "Κάποιον αγαπάει ακόμα". Ο Φοίβος Δεληβοριάς μετά από απουσία 4 χρόνων κυκλοφόρησε πριν από λίγες μέρες τον καινούργιο του δίσκο "Έξω". Τέλος η Καίτη Κούλλια θα κυκλοφορήσει στα τέλη Μαϊου τον δίσκο με τίτλο " Απ' τη μέση κράτα με" με πολύ ενδιαφέρουσες συμμέτοχες, τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, τον Γεράσιμο Ανδρεάτο και τα Κίτρινα Ποδήλατα. Την Κάιτη Κούλλια την γνωρίσαμε από το τραγούδι "Ωκεανό".

Σάββατο 28 Απριλίου 2007

Οι Συναυλίες του καλοκαιριού

Ιούνιος
Παρασκευή 1 Ιουνίου O.M.D Λυκαβηττός
Σάββατο 9 Ιουνίου Waterboys Θέατρο Βράχων
Τρίτη 12 Ιουνίου Faithless Λυκαβηττός
Πέμπτη 14 Ιουνίου Placebo Λυκαβηττός
Σάββατο 16 Ιουνίου Underworld, Madness Ολυμπιακό γήπεδο ξιφασκίας
Δευτέρα 18 Ιουνίου Scorpions, Joe Cocker, Juliette Lewis and the Licks Γήπεδο Καραϊσκάκη
Τρίτη 19 Ιουνίου Laurie Anderson Ηρώδειο
Πέμπτη 21 Ιουνίου Alice Cooper Λυκαβηττός
Παρασκευή 22 Ιουνίου Jethro Tull Λυκαβηττός
Σάββατο 23 Ιουνίου Evanesence Γήπεδο Καραϊσκάκη
Δευτέρα 25 Ιουνίου Ennio Morricone Καλλιμάρμαρο
Τρίτη 26 Ιουνίου Ayo Λυκαβηττός
Παρασκευή 29 Ιουνίου Buena Vista Social club Θέατρο Βράχων
Σάββατο 30 Ιουνίου George Clinton Θέατρο Βράχων
Ιούλιος
Κυριακή 1 Ιουλίου Heaven and Hell, Dream Theater, Iced Earth, Anathema, Kinetic Terra Vibe (Μαλακάσα)
Δευτέρα 2 Ιουλίου Groove Armada Λυκαβηττός
Τρίτη 3 Ιουλίου Metallica, Stone Sour, Mastodon, Dirt Spawn Disease Terra Vibe (Μαλακάσα)
Πέμπτη 5 Ιουλίου Iggy Pop and the Stooges Θέατρο Βράχων
Παρασκευή 6 Ιουλίου Saint Etienne Θέατρο Βράχων
Κυριακή 8 Ιουλίου Cesaria Evora Θέατρο Πέτρας
Δευτέρα 9 Ιουλίου Kaiser Chiefs Θέατρο Βράχων
Τρίτη 10 Ιουλίου Beirut, Calexico, Sophie Solomon Θέατρο Βράχων
Τρίτη 17 Ιουλίου Avril Lavigne, Rasmus ΟΑΚΑ (Fly BEEond FESTIVAL)
Τετάρτη 18 Ιουλίου James, Tori Amos, Air ΟΑΚΑ (Fly BEEond FESTIVAL)
Πέμπτη 19 Ιουλίου Pink, Sugarbabes ΟΑΚΑ (Fly BEEond FESTIVAL)
Τετάρτη 25 Ιουλίου Norah Jones Ηρώδειο
Πέμπτη 26 Ιουλίου George Michael Ολυμπιακό Στάδιο

Το πρόγραμμα το έχω πάρει από το Cine.gr
Για σχόλια και παρατηρήσεις μπορείτε να επικοινωνήσεται με τον συντάκτη του Duke@cine.gr

Απόστολος Ρίζος

Ο Απόστολος Ρίζος είναι ένας νέος καλλιτέχνης που είχε την τύχη να κυκλοφορήσει ένα album "Ένας κύκνος κλαίει" το 2001 και ένα single "Φυσαλίδα" το 2002 σε μουσική και στίχους του Νίκου Ζούδιαρη. Τα τελευταία όμως 2-3 χρόνια δεν είχαμε κάποιο νέο του. Μέχρι τον περασμένο Μάρτιο όπου έκανε μια περιοδεία ανά την Ελλάδα. Ο κύκλος συναυλιών που πραγματοποιήθηκε μαζί με τον μπασίστα και συνθέτη Βαγγέλη Κοντόπουλο ονομάστηκε "Της νύχτας το μετέωρο", που θα είναι πιθανότατα και ο τίτλος της καινούργιας τους δουλειάς που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2007. Στον δίσκο αυτό η μουσική θα είναι του Βαγγέλη Κοντόπουλου και οι στίχοι του Γιώργου Φραντζολά, του Νίκου Ζούδιαρη καθώς και του ιδίου. Εν αναμονή των εξελίξεων όμως θα ήθελα να προτείνω σε όποιους δεν γνωρίζουν τον Απόστολο Ρίζο και τις προηγούμενες δουλειές του να το πράξουν άμεσα. Ο δίσκος "ένας κύκνος κλαίει" είναι ένας άρτιος δίσκος με γνώριμα ακούσματα του Νίκου Ζουδιαρη και μιά πολύ καλή ερμηνεία του Ρίζου.
Τραγούδια που ξεχώρισαν: Τι να θυμηθώ, Ένας κύκνος κλαίει, φυσαλίδα, Να 'μαστε μαζί, Πεταλούδα.

Δεν πετάει φτερό στο πέλαγο
Και μαντάτο απ' την Αθήνα
Τι να θυμηθώ απ' τα μάτια σου
Που 'χω να τα δω ένα μήνα

Στ' άγρια σοκάκια της ψυχής
Ψάχνω μα δε σ' ανταμώνω
Α, να κοιμηθώ να σ' ονειρευτώ
Που με ξέχασες και λιώνω

Ούτε που σαλεύει το νερό
Ούτε μου μιλούν οι γλάροι
Μου άργησες πολύ, πες μου πως θα 'ρθεις
Πριν να σβήσουνε οι φάροι
"Τι να θυμηθώ"

Φωτογραφίες μιάς μερας

Φωτογραφίες απ' όλο τον κόσμο με μόνο κοινό τους γνώρισμα ότι έχουν τραβηχτεί στις 5 Μαϊου. Αυτό το πρωτότυπο άλμπουμ θα φιλοξενηθεί στη σελίδα του flickr. Οπότε μην ξεχάσετε το Σάββατο 5/5 να πάρετε την φωτογραφική σας μηχανή και να στείλετε και εσείς τις φωτογραφίες σας στο flickr μέχρι τις 21 Μαϊου. Το αποτέλεσμα αναμένεται άκρως ενδιαφέρον.

Έκλεισε το Blog του Νίκου Δήμου

Ένα αρκετά ενδιαφέρον και πρωτότυπο blog αυτό του Νίκου Δήμου (δηλαδή του γάτου Don) αναστέλλει τη λειτουργία του. Ο Don όπως μπορείτε να δείτε και στην φωτογραφία ενοχλήθηκε με την κατάσταση την οποία περιήλθε το blog. Ο Νίκος Δήμου όπως χαρακτηριστικά είπε : "το κοινόβιο (όπως αποκαλούσε το blog) έγινε οίκος ανοχής". Αναφέρει όμως, ότι θα επιστρέψει ξανά με καινούργιο όνομα και κλειστό ιστολόγιο. Καλή επιστροφή (όλοι χωράμε).

Χειμωνανθός


Είναι ο δεύτερος δίσκος του Γιάννη Χαρούλη. Αν δεν τον είχατε ακούσει από το τραγούδι του πρώτου του δίσκου "έλα πάρε με" θα σας εντυπωσιάσει η ομοιότητα της φωνής του με αυτήν του Ξυλούρη. Κατά την ταπεινή μου άποψη είναι ένας από τους καλύτερους δίσκους των τελευταίων ετών. Τραγούδια που ξεχώρισα: "Χειμωνανθός", "Σύννεφα του γιαλού" και οι διασκευές "Στις χαραυγές ξεχνιέμαι" και "Βοσκαρουδάκι αμούστακο"

Και αν δεν σας έπεισα ακούστε:

Χειμωνανθός

Στις χαραυγές ξεχνιέμαι

Καλή ακρόαση!

"γδύσου και από τα μάτια μου
πάρε νερό και πλύσου
ο χωρισμός θυμήσου
είναι χειμωνανθός
την λύπη την κατοίκησα
σε νύχτα και σε μέρα
σ΄ αφήνω στον αέρα
για να σε βρω στο φως"
"Χειμωνανθός"


Παρασκευή 27 Απριλίου 2007

Eurovision


Πλησιάζει η Eurovision και υπάρχει ησυχία... Πολύ ησυχία και ανησυχητική, πολύ ανησυχητική... Γιατί έτσι φέτος; Το γεγονός που τροφοδοτούσε την ελληνική τηλεόραση έπαψε να την ενδιαφέρει; Το μοναδικό γεγονός που συνέδεε την ιδιωτική τηλεόραση με την κρατική υπό την σκέπη του κουτσομπολιού έτσι απλά έχασε την αίγλη του; Και τώρα με τι θα ασχοληθούμε; Αυτό το θέμα κάλυπτε μία ολόκληρη τηλεοπτική ζώνη για περίπου τρείς μήνες. Να ανησυχήσω; Είναι κάτι παροδικό ή κάτι μόνιμο; Ή μήπως είναι η ησυχία πριν πέσει η βόμβα; Θα δείξει...

Υ.Γ.
Ελπίζω να είναι παροδικό γιατί ποιος ψάχνει πάλι για καινούργιο εθνικό θέμα!!!

Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα


Είναι μια πολύ ωραία παράσταση για όλους. Την προτείνω σε όποιον έχει διάθεση να δει κάτι καλό. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Θέατρο Κολοσσαίον στη Θεσσαλονίκη. Δεν ξέρω για πόσο ακόμα αλλά σίγουρα μέχρι το τέλος Απριλίου. Είναι μια παράσταση που χωρίς να είναι κωμωδία προσφέρει πολύ χιούμορ. Σε αρκετά σημεία θα σας θυμίσει τους τηλεοπτικούς "Δυο ξένους", άλλωστε όπως έχει ακουστεί από το έργο αυτό εμπνεύστηκε ο Αλέξανδρος Ρήγας την σειρά. Το έργο έχει γυριστεί και σε ταινία το 1984. Στην Ελλάδα έχει ανεβεί ξανά με τους Παπαμιχαήλ-Βουγιουκλάκη, αλλά μην πτοείστε όμως, καμία σχέση! Παίζουν ο Γιώργος Κιμούλης και η Τζένη Ιωακειμίδου, την μουσική έχει κάνει ο Διονύσης Τσακνής (είναι εξαιρετική) και την καλλιτεχνική διεύθυνση έχει επιμεληθεί ο Λάκης Λαζόπουλος. Είναι μια καλή πρόταση, μιας και ο κινηματογράφος δεν έχει κάτι αξιόλογο τον τελευταίο καιρό. Ή μήπως έχει:::

Πέρασε πολύς καιρός από τότε που ψηφίσατε;

Σας έλειψε; Ιδού το υποκατάστατο. Δύο σελίδες για να ψηφίσετε ξανά..

  1. Στην σελίδα αυτή μπορείτε να ψηφίσετε τα 7 νέα θαύματα του κόσμου. Είναι επίσημη η ψηφοφορία και τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν 7/7/2007. http://www.new7wonders.com/index.php?id=315&L=10
  2. Σ' αυτή τη σελίδα μπορείτε να ψηφίσετε για την επιστροφή των Ελγίνειων μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα. Ψηφίστε τώρα. http://www.parthenonuk.com/
Δεν χορτάσατε;;; Κάντε λίγη υπομονή, έρχονται και οι βουλευτικές!!!

Γειά σας

Θέλω να σας πω ότι είναι πρώτη φορά που ανοίγω blog και θα ήθελα να είστε επιεικείς.
Δεν ξέρω αν αυτά που θα ειπωθούν θα ενδιαφέρουν κάποιον αλλά ποτέ δεν ξέρεις!!!