Παρασκευή 27 Απριλίου 2007

Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα


Είναι μια πολύ ωραία παράσταση για όλους. Την προτείνω σε όποιον έχει διάθεση να δει κάτι καλό. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Θέατρο Κολοσσαίον στη Θεσσαλονίκη. Δεν ξέρω για πόσο ακόμα αλλά σίγουρα μέχρι το τέλος Απριλίου. Είναι μια παράσταση που χωρίς να είναι κωμωδία προσφέρει πολύ χιούμορ. Σε αρκετά σημεία θα σας θυμίσει τους τηλεοπτικούς "Δυο ξένους", άλλωστε όπως έχει ακουστεί από το έργο αυτό εμπνεύστηκε ο Αλέξανδρος Ρήγας την σειρά. Το έργο έχει γυριστεί και σε ταινία το 1984. Στην Ελλάδα έχει ανεβεί ξανά με τους Παπαμιχαήλ-Βουγιουκλάκη, αλλά μην πτοείστε όμως, καμία σχέση! Παίζουν ο Γιώργος Κιμούλης και η Τζένη Ιωακειμίδου, την μουσική έχει κάνει ο Διονύσης Τσακνής (είναι εξαιρετική) και την καλλιτεχνική διεύθυνση έχει επιμεληθεί ο Λάκης Λαζόπουλος. Είναι μια καλή πρόταση, μιας και ο κινηματογράφος δεν έχει κάτι αξιόλογο τον τελευταίο καιρό. Ή μήπως έχει:::

3 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τελεια παρασταση - τελειες ερμηνειες - μην το χασει κανεις

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΕΙΔΑ ΣΤΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΛΑΤΡΕΨΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ. ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΔΕΙ ΠΟΤΕ ΜΟΥ ΚΑΤΙ ΤΟΣΟ ΟΜΟΡΦΟ. ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΕΝΩ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΙΑΣΟΣ ΕΔΩ ΘΑ ΠΑΩ. ΑΥΤΗ Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΧΩ ΔΕΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ! ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡΟΧΟΙ! Ο ΚΙΜΟΥΛΗΣ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΙ Η ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΡΙΤΑ! ΤΟ ΕΡΓΟ ΡΟΜΑΝΤΙΚΟ, ΔΙΑΧΡΙΝΙΚΟ, ΕΞΥΠΝΟ, ΑΛΗΘΙΝΟ. ΒΕΒΑΙΑ ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΠΟΥ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ Ο ΧΟΡΝ [ΤΟ ΕΡΓΟ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΑ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΟ] ΑΝ ΣΥΝΑΧΙΖΟΝΤΟΥΣΑΝ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΒΛΕΠΑ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ!

Ανώνυμος είπε...

Η Ιωακειμίδη την πρώτη χρονιά ήταν συγκλονιστική Ρίτα. Λάθος μεγάλο του Κιμούλη που δεν συνέχισε μαζί της. Το έργο έχασε πολύ, Όσοι το είδαν και με τις δύο Ρίτες καταλαβαίνουν. ΚΡΙΜΑ.